​O mașina care circula cu viteza a intrat, joi, in mai mulţi pietoni aflati pe trotuar, în cunoscuta intersecţie Times Square din New York, informeaza Reuters.

(UPDATE, 21.30) Nu există deocamdată dovezi că incidentul de joi din Times Square, când o mașină a intrat cu viteză în pietoni, omorând o persoană și rănind alte cel puțin 12, ar avea legătură cu terorismul, a anunțat poliția din New York, citată de presa americană.

Vehiculul era o Honda sedan roșie, iar potrivit CBS New York, șoferul a fost arestat.

Poliția a mai precizat că identitatea șoferului nu este cunoscută.

Potrivit unor martori, șoferul mergea pe contrasens și apoi a intrat pe trotuar.

Mașina s-a izbit ulterior într-un stâlp și s-a oprit la intersecția între 45th Street și Broadway.

(UPDATE, 19.30) Cel puţin 13 persoane au primit îngrijiri medicale în urma incidentului produs, a comunicat pe Twitter Departamentul Pompierilor din New York, relatează Reuters, citat de adevărul.ro.

(UPDATE, 19.25) Un pieton care a fost rănit a declarat pentru agenţia Reuters că a avut senzaţia că şoferul a intrat intenţionat cu maşina în pietoni, relatează itv.com.

O mașină a intrat joi în pietoni în Times Square la New York, unul din cele mai frecventate locuri din lume, rănind cel puțin zece persoane, relatează AFP și BBC News.* Cronologia incidentelor cu autovehicule care au intrat în mulțime (2016-2017)


Potrivit postului CBS, citat de Reuters, vehiculul care a lovit pietoni era un Sedan roșu, iar șoferul ar fi fost imobilizat.  


Sursa: Agerpres