După ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie 2021, Vladimir Putin s-a înstrăinat de Europa și SUA, iar eșecurile sale militare din prezent, par să îi șubrezească președintelui rus și celelalte relații internaționale, scrie libertatea.

Prezent la Erevan, la reuniunea Organizației Tratatului Colectiv de Securitate (CTSO), Vladimir Putin a fost filmat alături de ceilalți președinți prezenți la eveniment.

Un clip care a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare a surprins momentul în care șefii de stat se pregăteau pentru fotografia oficială, iar președintele armean, Nikol Pașinian, a lăsat o distanță mare între el și Putin.

În imagini se obeservă cum Putin este singurul care nu vorbește cu nimeni, ceilalți președinți dialogând între ei.

Organizației Tratatului Colectiv de Securitate (CTSO) este o alianță militară între șase țări post-sovietice: Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan. Este un acord de apărare reciprocă care a fost creat pentru a înlocui Armata Roșie a URSS, un acord bazat pe o implicare voluntară.

Clipul cu Putin aparent ignorat de unii dintre singurii săi aliați internaționali rămași lângă el a aprins rețeaua socială Twitter, miercuri seară.

Anton Gerașcenko, consilier al Minsiterului de Interne din Ucraina, a publicat și el imaginile si a scris: „Pare că toți încearcă să stea departe de Putin. Poate are sânge care-i picură de pe mâini? Ei bine, este este un semn de curaj să faci jumătate de pas înapoi…”.