Culmea ipocriziei! Moscova spune că vinovate de victimele civile în Ucraina sunt sistemele de apărare aeriană ale Kievului. Declarația șocantă a fost făcută de reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, care a explicat că fragmentele rachetelor sau proiectilele rătăcite lansate de sistemele de apărare aeriană ucrainene cad în zone pe care Kremlinul nu le țintește, provocând astfel daune infrastructurii civile și victime în rândul populației pașnice.

Daunele aduse clădirilor rezidențiale și victimele civile au loc cu adevărat din vina apărării aeriene ucrainene, care nu se află la periferia orașelor, ci chiar în centrul lor. Drept urmare, fragmente de rachete sau rachete ucrainene care s-au rătăcit ajung în acele obiective pe care Rusia nu le-a vizat” a declarat Nebenzia în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU. 

Acesta a mai declarat că Rusia va continua să limiteze capacitățile militare ale Ucrainei până când Kievul va adopta o poziție realistă de negociere. Potrivit lui, Rusia lovește ”în infrastructura din Ucraina, ca răspuns la pomparea acestei țări cu arme occidentale și la apelurile nesăbuite ca Kievul să câștige o victorie militară asupra Rusiei”.

Subminarea capacității de luptă a armatei ucrainene, care amenință securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, este unul dintre scopurile operațiunii speciale. Și va fi implementat prin mijloace militare până când regimul de la Kiev va lua o poziție realistă care să permită, în cadrul negocierilor, să discutăm și să încercăm să rezolvăm problemele care ne-au forțat să începem operațiunea” a spus Nebenzia.

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU a mai acuzat Occidentul că ”beneficiază de un război pe teritoriul Ucrainei, folosesc până la ultimul ucrainean, permițând complexului lor militar-industrial să primească profituri uriașe, precum și să testeze armele NATO”.

”Astfel, țările occidentale încearcă să-și stabilească hegemonia geopolitică prin proxy și folosind viețile ucrainenilor de rând”, a conchis el.

Răspunsul reprezentantului permanent al Ucrainei la ONU, Serghei Kisliția, nu s-a lăsat mult așteptat. Acesta a postat pe Twitter o imagine sugestivă, în care arată degetul mijlociu.

 

Una dintre cele mai îngrozitoare responsabilități ale mele este să îl ascult pe trimisul lui Putler în Consiliul de Securitate al ONU. Deși știu că are garantat un loc de veci în iad, atacul terorist de astăzi al lui Putler împotriva Ucrainei nu-mi lasă nicio variantă diplomatică. În iad se vor auzi plânsete și scrâșnit din dinți, dar nu se va auzi pocăirea” a mai scris el pe Twitter.

În ultima lună, Rusia bombardează zilnic Ucraina și în fiecare zi sunt victime printre civili. Numai miercuri, în ziua discursului lui Nebenzia, Rusia a atacat Ucraina cu 70 de rachete.