Mobilizarea ”parțială” din Rusia merge ceas. Deși Putin a spus că vor fi chemați să lupte în Ucraina doar rușii care au experiență militară și care sunt apți fizic, un bărbat din Moscova, țintuit în scaunul cu rotile, a primit citație din partea centrului militar.

Unul dintre ei tăcea, iar al doilea m-a întrebat: ”cum sănătatea”? Eu i-am arătat scaunul cu rotile și i-am spus: ”iată așa”. El mi-a răspuns: ”bravo”. Foarte politicoși oameni” a declarat Egor Sidorciuk, un critic de teatru din Moscova pentru presa rusă.

El a adăugat că cei care au venit să-i înmâneze citația au fost atât de șocați, încât nu i-au mai spus să se prezinte la centrul militar. 
 
La centrul militar, tatăl vitreg al tânărului a aflat că listele cu persoanele care urmează să fie chemați la datorie au fost tipărite de autorități și că acum citații primesc absolut toți. 
 
Nu este primul caz de acest fel. În mai multe regiuni din Rusia citații au primit bărbați țintuiți în scaune cu rotile, suferind de paralizie cerebrală, dar și oameni cu schizofrenie și forme grave de autism, precum și cu deficiențe de vedere, dar și pensionari. În regiunea Sverdlovsk, un bărbat care era pe patul de moarte a fost chemat la centrul militar. La scurt timp, el a decedat de ciroză hepatică.