Imagini rare cu o luptă între mai multe orci ucigașe migratoare și balene cu cocoașă a fost surprinsă în Marea Salish, în largul coastei statului Washington, transmite Digi24.

Imaginile au fost filmate de cercetători de la Asociația Pacific Whale Watch, care au urmărit timp de trei ore confruntarea.

Luptele dintre orci și balenele cu cocoașă sunt rareori văzute, dar grupul de cercetători a asistat joi la confruntarea din Marea Salish.

În imagini se văd mai multe orci și balene care sar și plesnesc apa cu putere.

"A fost absolut incredibil. La început orcile păreau să urmărească balenele cu cocoașă, dar apoi, acestea din urmă se întorceau spre ele și atacau", a declarat Mollie Naccarato, coordonatorul echipei de cercetători, citat de Insider. 

Potrivit asociației, orcile se hrănesc cu mamifere marine precum foci, lei de mare, dar nu a fost niciodată surprinsă o astfel de confruntare în Marea Salish. Astfel de întâlniri ar putea deveni însă mai frecvente în zonă.

Cercetătorii au comunicat că duminică, una dintre balenele cu cocoașă a fost observată în zonă, fără să aibă răni grave.