Autorităţile ucrainene spun că au identificat cinci soldaţi ruşi care ar fi tras asupra unor maşini civile în regiunea Kiev în primele zile ale războiului, scrie Sky News.

Imaginile de pe camerele de supraveghere colectate de anchetatorii ucraineni arată cum militarii trag în maşini civile de-a lungul drumurilor de lângă Hostomel, un oraş situat la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev.

Într-unul dintre clipuri, o maşină ia foc după ce a fost lovită de gloanţele trupelor staţionate în pădurea de vizavi. Şoferul maşinii a murit, potrivit lui Ihor Klymenko, şeful poliţiei naţionale ucrainene.

Klymenko a declarat că soldaţii ruşi au tras ca şi cum ar fi fost în "safari". Una dintre maşinile examinate în cadrul cazului avea 178 de găuri de glonţ, a spus el.

Soldaţii ruşi sunt acuzaţi de uciderea a cinci persoane şi de rănirea altor şase, care încercau să fugă din Hostomel pe 25 februarie, la o zi după ce Rusia a invadat ţara. În total, 11 persoane au fost ucise şi 14 rănite pe porţiunea de drum în cauză, spun autorităţile ucrainene.

Serviciile de securitate ucrainene au susţinut într-un comunicat că soldaţii ruşi inculpaţi au tras în 12 maşini pe o perioadă de şase ore. Potrivit serviciilor de securitate, trei dintre cei cinci bărbaţi identificaţi au dat ordinul de a trage asupra vehiculelor.