Autoritățile ruse urmează să închidă granițele pentru bărbații în vârstă de mobilizare, a declarat pentru Meduza o sursă apropiată Administrației Prezidențiale a Federației Ruse. Potrivit acesteia, data cea mai probabilă pentru introducerea interdicției este 28 septembrie, scrie Libertatea.

A doua sursă, apropiată tot de Administrația Prezidențială, spune că acest lucru se va întâmpla „după referendumurile” care au loc în autoproclamatele Republici Populare Donețk și Luhansk și în teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina. Acestea se vor încheia în seara zilei de 27 septembrie.

Sursa Meduza a menționat că ar exista aparența unor „vize de ieșire”, în sensul în care, pentru a părăsi Rusia, bărbații ar trebui să obțină permisiunea de la biroul de înregistrare și înrolare militară.

Anterior, Meduza a scris că granițele pentru bărbații ruși vor fi deschise până la finalul „referendumurilor” din 27 septembrie.

Pe 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, motivând că „Occiodentul vrea să ne distrugă țara”.

Potrivit ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, vor fi mobilizați aproximativ 300.000 de rezerviști și nu va include „persoane care au servit ca recruți sau studenți”.