Congresul SUA a refuzat să ofere acreditare pentru agenția rusă de știri Sputnik, informează Radio Europa Liberă.

Șeful Serviciului de presă al Congresului SUA (Senate Periodical Press Gallery), Justin Wilson a argumentat refuzul menționând că acreditarea nu a fost acordată, dat fiind faptul că agenția „Sputnik” este finanțată de guvernul Federației Ruse. În aceeași ordine de idei, Wilson a punctat că agenția de știri ar putea contesta această decizie.

La rândul său, corespondentul „Sputnik”-ului de la Casa Albă, Andrew Feinberg, a calificat această situație drept una „absurdă” și a spus că intenționează să conteste poziția Congresului SUA în legătură cu instituția de presă pe care o reprezintă.

Grupul media Sputnik face parte din Rossiya Segodnya, care, în 2013, a încorporat agenţia de presă de stat RIA Novosti şi reţeaua de radio Voice of Russia, potrivit relatărilor din presa internaţională. Oficialii din SUA au acuzat în repetate rânduri Sputnik-ul de propaganda rusă și de încercarea de a influența procesul politic din alte țări.

Amintim că și echipa de campanie a lui Macron a refuzat să le ofere acreditări reporterilor agenţiei de presă Sputnik, postului de televiziune Russia Today şi agenţiei video Ruptly. Totodată, tabăra lui Macron a declarat că a fost ținta unor atacuri informatice lansate din Rusia pentru a submina campania președintelui deja ales.

Sursa: Radio Europa Liberă