Ucrainenii au lovit din nou podul Antonivski din orașul Herson, controlat de ruși. Lovitura a distrus utilajele constructorilor care repară podul, susține un oficial pro-rus din regiune, potrivit The Guardian, preluată de Digi24.

Forțele pro-ruse spun că Ucraina a lovit din nou podul Antonivski din Hersonul ocupat. Podul cheie, de o importanță strategică pentru aprovizionarea forțelor ruse din orașul ocupat Herson a fost lovit peste noapte de forțele ucrainene, potrivit rapoartelor administrației impuse de Rusia în zonă.

Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației pro-ruse impuse în Hersonul ocupat, a declarat agenției de presă Interfax că din cauza loviturii ucrainenilor „utilajele constructorilor care repară podul au fost distruse”. „Nu există avarii critice. Dar deschiderea podului este ușor întârziată”, a mai precizat acesta.

Forțele ucrainene au vizat în mod repetat podul cu arme de înaltă precizie, deoarece este una dintre cele două rute permanente de reaprovizionare peste râul Nipru, care leagă orașul ocupat de restul regiunii Herson și de Crimeea anexată în sud.