În cadrul emisiunii sale de la televiziunea de stat Rusia 1, realizatorul Vladimir Soloviov, 51 de ani, cel mai vocal propagandist al Kremlinului, a afirmat că „Germania furnizează arme pentru uciderea piloților noștri”, este „răul suprem” și „ar trebui atacată”, relatează Bild, preluată de libertatea.ro.

Soloviov a dat, mai întâi, cuvântul unui alt jurnalist, Alexander Sosnowski. Analizând presupusa slăbiciune militară a țărilor NATO, acesta a spus că „Bundeswehrul nu mai are aproape nimic fiabil în ceea ce privește sistemul de apărare”.

În acel moment, realizatorul s-a dezlănțuit: „Atunci, ar trebui să deschidem un al doilea front și să lovim Germania, în timp ce sunt complet dezarmați. Ca să nu existe iluzii în rândul naziștilor”.

În aprilie, Soloviov amenința Europa și toate țările NATO, întrebând dacă acestea vor avea suficiente arme și oameni pentru a se apăra, odată ce „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina se va încheia: „Vom pulveriza cetățenii NATO, nu va fi milă”.

În iunie, la aceeași emisiune, „Serile cu Soloviov”, un aliat apropiat al președintelui Putin a avertizat că Londra va fi primul oraș care va fi bombardat în cazul unui nou război mondial.

Vladimir Soloviov se află sub sub incidența sancțiunilor UE: i-au fost rechiziționate două vile din Italia.