Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi şapte, răniţi, în ultimele 24 de ore, în Estul Ucrainei, de separatiştii pro-ruşi, transmite UNIAN.

Au fost înregistrate 54 de atacuri asupra pozițiilor Forțelor Armate ucrainene, inclusiv cu mortiere, potrivit Centrului de presă al Zonei de Operațiunii Antiteroriste (ATO).

Pe direcția regiunii Primorsk, au fost semnalate confruntări cu mortiere de 120 și 82 de mm, aruncătoare de grenade, arme de foc, mitraliere de calibru mare și lunetiști, în apropierea satelor Vodianoe, Gnutovo, Șirokino, Mariinka, Pavlopoli, Kranogorovka, Novogrigorievka, Lebedinskoe, Cermalîk și Bogdanovka.

Pe direcția regiunii Donețk, separatiștii au deschis focul cu mortiere de 120 și 82 de mm, aruncătoare de grenade și mitraliere de calibru mare, în apropierea satelor  Avdeevka, Verhnetorețkoe, Opîtnoe, Kamenka și Peski.

Pe direcția regiunii Lugansk, au fost raportate asalturi a pozițiilor ucrainene în apropierea satelor Katerinovka, Troițkoe, Novozvanovka, Krîmskoe, Popasnoe, Valuiskoe, Stanița și Lobacev.

În unele cazuri, comandanții ucraineni au ordonat deschiderea focului ca răspuns la acțiunile separatiștilor.

Sursa: UNIAN