Liderul clubului rusesc de motocicliști „Lupii de noapte“, Alexander Zaldostanov s-a plâns din nou de probleme cu poliția de frontieră din Polonia, scrie ziarul Kommersant.

„În acest an, acțiunea noastră („Drumurile Victoriei spre Berlin”) capătă o dezvoltare la fel de dramatică ca și în anii precedenți. Azi am fost informat că coloana noastră, plecată de la Kaliningrad la Braniewo, a fost oprită”,  a declarat el.

„Polițiștii de frontieră polonezi verifică fiecare motocicletă după plăcuțele de înmatriculare pentru a-i găsi pe „Lupii de noapte” și îi întorc de la frontieră, a spus Zladostanov.

Motocicliștii ruși din clubul în cauză promovează regimul lui Putin în Rusia. Membrii clubului au aceleași probleme cu intrarea pe teritoriul UE începând cu anul 2015. Pentru al treilea an consecutiv ei nu pot trece granița belaruso-poloneză în calea lor spre Berlin, unde doresc să defileze cu tricoloare rusești pe străzile capitalei germane, aniversând astfel victoria armatei sovietice asupra Germaniei hitleriste (9 mai).

Sursa: Pagina de Rusia