Oraşul Sloviansk, viitoarea ţintă a forţelor ruse în estul Ucrainei, este vizat de un bombardament „masiv", a anunţat marţi primarul, făcând apel la locuitori să se pună la adăpost, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Sloviansk! Bombardament masiv al oraşului. Centrul, nordul. Toată lumea să rămână la adăpost", a scris pe Facebook Vadim Liah, primarul acestui oraş care avea circa 100.000 de locuitori înainte de război.

Autorităţile ucrainene au făcut apel în mai multe rânduri la civilii care au rămas în Sloviansk să părăsească regiunea, în condiţiile în care linia frontului se află acum la câţiva kilometri după cucerirea oraşelor Severodoneţk şi Lisiceansk de către armata rusă.

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte 19 rănite de duminică în tiruri asupra Sloviansk, care au provocat incendii, scrie AFP.

Reuters informează, citând poliţia locală, că forţele ruseşti au lovit marţi o piaţă din oraş, omorând o femeie şi rănind cel puţin alte trei persoane. Nu se ştie ce muniţie a fost folosită în acest atac şi nici câte persoane se aflau la momentul atacului în piaţă, care era în curs de închidere.

Sloviansk şi Kramatorsk, centrul administrativ regional încă sub control ucrainean, sunt viitoarele ţinte ale forţelor ruseşti, care îşi continuă ofensiva ce are drept obiectiv ocuparea regiunii Donbas.

În 2014, Sloviansk s-a aflat timp de câteva luni sub controlul separatiştilor proruşi care luptau alături de forţele Moscovei în conflictul cu armata Kievului.