Un ghețar din Alpii italieni s-a prăbușit parțial duminică, pe fondul temperaturilor crescute, au anunțat autoritățile locale. Serviciul italian de Salvamont anunță un bilanț provizoriu de cinci morți și opt răniți, scrie DIGI 24.

Însă salvamontiștii precizează într-o postare pe Facebook că numărul total al celor care se aflau în zonă în momentul prăbușirii este necunoscut.

”Operațiuni de salvare sunt în desfășurare după o avalanșă masivă de gheață, în care sunt implicați și excursioniști”, se arată într-un comunicat al guvernului provinciei Trento, care precizează că s-ar putea să fie un ”bilanț mare” al răniților și morților.

Avalanșa s-a produs pe masivul Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de este a Alpilor Italieni, între regiunile Trento și Veneto.

Răniții au fost duși la spitalele din apropiere, în orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Numărul victimelor nu poate fi deocamdată confirmat, mai notează Reuters.

Sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolada au ajuns la 10 grade Celsius, pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia, a mai spus Luca Zaia.