Două persoane au fost ucise şi 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte şi pe străzile din apropiere din capitala Norvegiei, Oslo, a anunţat poliţia norvegiană.

Un suspect despre care se crede că ar fi singurul autor al atacului a fost reţinut, a declarat poliţia pentru reporteri.

Scena crimei s-a extins de la London Pub în clubul de alături şi mai departe pe o stradă din apropiere, unde suspectul a fost prins la câteva minute după ce au început împuşcăturile, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Tore Barstad, pentru ziarul Aftenposten, citează Reuters, preluată de Mediafax

London Pub este un popular bar şi club de noapte pentru homosexuali din centrul oraşului Oslo.

"Am văzut un bărbat sosind cu o geantă, a luat o armă şi a început să tragă", a relatat jurnalistul Olav Roenneberg de la postul public de radio şi televiziune NRK.

Încă nu este clar care a fost motivul atacului.

Oslo urmează să organizeze parada anuală Pride în cursul zilei de sâmbătă.

"S-a confirmat moartea a două persoane", a anunţat departamentul de poliţie din Oslo într-un tweet.

Aproximativ 14 persoane au fost transportate la spital, mai multe cu răni grave, a precizat poliţia.

Fotografiile publicate de ziarul VG, de postul de televiziune NRK şi de alte publicaţii au arătat o adunare mare de intervenţii de urgenţă în faţa London Pub, inclusiv poliţişti şi ambulanţieri.

Elicopterele au planat deasupra centrului Oslo, în timp ce sirenele ambulanţelor şi ale maşinilor de poliţie se auzeau în tot oraşul.

Spitalul universitar din Oslo a declarat că a intrat în alertă roşie în urma împuşcăturilor.