Președintele rus, Vladimir Putin, și-a numit principalul strateg, Viaceslav Volodin, la conducerea Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului, informează New York Times. Volodin îl va înlocui pe Serghei Narîșkin, desemnat joi de liderul de la Kremlin șef al Serviciului de informații externe (SVR).

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a propus vineri pe şeful adjunct al cancelariei sale, Viaceslav Volodin, în funcţia de preşedinte adjunct al Dumei, camera inferioară a Parlamentului, relatează Reuters.

Joi, Putin i-a oferit actualului lider al Dumei, Serghei Narîşkin, conducerea serviciilor de informaţii externe ruse SVR.

Numirile vin după ce partidul lui Putin, Rusia Unită, a obţinut o victorie detaşată în alegerile legislative din weekend, la care a câştigat două treimi din mandate.

El îl înlocuieşte pe Mihail Fradkov, care a fost premier timp de patru ani, înainte de a prelua conducerea SVR în 2008.

Acestea sunt cele mai recente dintr-o serie de schimbări la vârful puterii ruse, dintre care cea mai marcantă a fost plecarea aliatului vechi al lui Putin, Serghei Ivanov, de la conducerea cancelariei prezidenţiale.