Liderul separatist pro-rus Denis Puşilin din Republica Populară Doneţk refuză să schimbe sentinţa celor doi britanici şi a marocanului condamnaţi la moarte sub acuzaţia că au luptat cu armata ucraineană, considerând-o ”perfect echitabilă”, transmite Le Figaro, citată de Digi24.

„Au venit în Ucraina pentru a ucide civili pentru bani. Acesta este motivul pentru care nu văd condiţii pentru vreo atenuare sau modificare a pedepsei”, a declarat Denis Puşilin, liderul regiunii separatiste Doneţk, al cărui tribunal a dat sentinţa în cazul celor trei condamnaţi.

Potrivit lui Puşilin, „instanţa a impus celor trei combatanţi o pedeapsă perfect echitabilă”.

De asemenea, el l-a acuzat pe premierul britanic Boris Johnson că nu este preocupat de soarta lor şi că nu a luat contact cu autorităţile separatiste.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat că este ”îngrozit” de condamnările la moarte ale britanicilor Aiden Aslin şi Shaun Pinner şi ale marocanului Brahim Saadoun.

”În mod clar, au servit în cadrul Forţelor Armate Ucrainene şi sunt prizonieri de război”, şi nu mercenari, aşa cum îi acuză autorităţile separatiste din Doneţk, a spus purtătorul de cuvânt, asigurând că Londra lucrează alături de Kiev în vederea eliberării lor.