Primarul numit de Moscova în Energodar, oraş din sudul Ucrainei unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a fost rănit duminică într-o explozie, au anunţat un oficial ucrainean şi agenţii de presă ruse, relatează AFP, citată de Agerpres.

Andrei Șevcik a fost numit primar în Energodar după ce trupele ruse au preluat controlul asupra acestui oraş şi asupra centralei nucleare din Zaporojie situate pe teritoriul său.

''Avem confirmarea precisă că în timpul exploziei, Șevcik, autoproclamatul şef al 'administraţiei populare'', şi gărzile sale de corp au fost răniţi'', a anunţat pe Telegram Dmitro Orlov, adăugând că cei răniţi se află în spital şi circumstanţele exploziei urmează să fie clarificate.

Citând o sursă de la serviciile de urgenţă, agenţia de presă rusă RIA Novosti a precizat că Șevcik se află la terapie intensivă. Explozia a fost provocată de un ''dispozitiv exploziv improvizat'', potrivit agenţiei de presă ruse TASS, care citează o sursă din cadrul forţelor de poliţie locale.