Comandantul unei companii de asalt aerian, Adam Hamhoev, care este nepotul lui Iunus-Bek Evkurov, ministrul adjunct al Apărării al Federației Ruse, a murit în luptă în Ucraina, în noaptea de 21 mai. Acest lucru este raportat de ediția ingușă a Fortanga, citată de portalul rus Meduza, scrie Libertatea

Potrivit sursei publicației ingușe, Hamhoev a fost un „tip demn”, iar Evkurov „l-a ajutat, și-a construit o carieră”. Moartea lui Adam Hamhoev în Ucraina a fost raportată și de The Magas Times, referindu-se la „corpul de ofițeri al Republicii Ingușeția”.

Potrivit acestuia, pe 22 mai, cadavrul căpitanului urmează să fie adus la Ingush Karabulak. Potrivit presei ingușe, Adam Hamhoev este absolvent al Școlii superioare de comandă aeriană din Riazan.

A făcut serviciul militar într-o unitate din Ulianovsk. Iunus-Bek Evkurov este ministru adjunct al apărării al Federației Ruse din iulie 2019. Înainte de asta, a condus Ingușetia timp de 12 ani.

În decembrie 2021, Evkurov a fost promovat la gradul de general colonel. La sfârșitul lunii martie, Evkurov a devenit viral în presa din întreaga lume, după ce a vizitat un spital în care erau tratați soldați ruși răniți în invazia Ucrainei.

El a decorat atunci mai mulți soldați răniți, iar unui caporal rămas fără un picior i-a urat „să se pună pe picioare”.