Unii dintre cei 963 de cetățeni americani în privinţa cărora Moscova a decis să aibă interdicţie de acces în Rusia oricum nu ar putea face o astfel de deplasare, întrucât ei nici nu mai sunt în viață, notează The Guardian, preluat de Libertatea.

Este vorba despre trei foști senatori care au decedat: John McCain (Republican-Arizona), Harry Reid (Democrat-Nevada) și Orrin Hatch (Republican-Utah). Ei au murit recent sau cu ani în urmă.

John McCain a încetat din viaţă în august 2018, Harry Reid a murit în decembrie 2021, iar Orrin Hatch a decedat anul acesta, la 23 aprilie.

În viaţă, dar acum cu interdicţie pentru Rusia sunt, pe lângă politicieni, şi actorul Morgan Freeman, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, jurnalistul Nick Paton Walsh şi directorul studiourilor DreamWorks, Jeff Katzenberg.

Pe lista întocmită în ordine alfabetică a Rusiei privind interdicția de intrare în țară, președintele SUA Joe Biden se regăseşte pe poziţia 31 urmat de fiul său, Hunter Biden.

Pe aceeaşi listă mai sunt evidenţiaţi directorul CIA, William Burns, secretarul de stat Antony Blinken şi cel al apărării Lloyd Austin.

Măsura Moscovei vine ca răspuns la sancţiunile impuse de SUA după agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei.