Antonina Radu, unul dintre pompierii din România condamnaţi în dosarul Colectiv, la 8 ani de închisoare, a fost găsită în Republica Moldova, la câteva ore după ce fusese dată în urmărire generală.

Femeia, în vârstă de 43 de ani, a fost găsită în Republica Moldova, a anunțat Poliția Română, într-un comunicat. „În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova”, a transmis, vineri, Poliția Română, citată de Libertatea

Potrivit procedurilor, pentru a o aduce în țară România trebuie să declanșeze procedura de extrădare, care poate fi una de durată. În primă fază, autoritățile române trimit celor din Republica Moldova mandatul european de arestare emis pe numele ei, iar o instanță din Republica Moldova se pronunță cu privire la instituirea unei măsuri preventive.

Antonina Radu și George Petrică Matei, pompierii care au permis funcționarea clubului Colectiv, deși știau că localul nu deține aviz de securitate la incendiu, au fost condamnați definitiv la 8 ani și 8 luni de închisoare. Antonia Radu nu s-a predat ieri la Poliție, după decizia Curții de Apel București, iar când polițiștii au mers acasă la ea să pună în aplicare mandatul de executare nu au găsit-o. Astfel, azi a fost dată în urmărire națională de poliție. Datele sale au fost publicate pe site-ul instituției.

Poliția Capitalei a transmis, vineri, într-un comunicat de presă că Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. „Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european”. În timp ce o altă persoană s-a prezentat la sediul de poliție, iar alte trei au fost preluate de acasă.