Oamenii care se întorc în orașul Bucea, eliberat de armata ucraineană după retragerea cotropitorilor ruși, găsesc din ce în ce mai multe „capcane mortale”. Un exemplu este cel al Tatianei Monko, care a descoperit o grenadă ascunsă în pianul fiicei sale de 10 ani. Cazul a fost făcut public pe canalul de telegram a lui Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne.

Tatiana a povestit că, la întoarcerea acasă, a găsit o „capcană mortală” în locuința distrusă de bombardamente. Acesta a depistat o grenadă ascunsă în pianul fiicei de doar 10 ani. Din fericire, aceasta nu a explodat. Tatiana a alertat autoritățile ucrainene, care au dezamorsat cu succes explozibilul. 

„Rușii au ajuns la apogeul cinismului. Au plasat explozibil în pianul unei fetițe de 10 ani”, a scris Anton Gherașcenko pe canalul său de Telegram.

Potrivit publicației Observatorul, după retragerea rușilor din orașul din apropierea Kievului au fost găsite zeci de cadavre ale civililor pe străzi, despre care localnicii au spus că au fost uciși fără să-i fi provocat pe militarii ruși. Potrivit Comisarului Radei Supreme pentru Drepturile Omului, Ludmila Denisova,circa 412 dintre cele 1 187 de cadavre găsite în regiunea Kiev sunt la Bucea.