Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, susține că „atragerea Moldovei în NATO nu va aduce securitate acestui stat”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Al Arabiya, transmite Interfax

Întrebat dacă R. Moldova ar trebui să-și facă griji de „operațiunea specială” militară a Rusiei Lavrov a răspuns: „Trebuie să-și facă griji pentru propriul viitor pentru că sunt târâți în NATO. Și nu cred că asta ar spori securitatea Moldovei”, a spus el.

Ultimele zile au fost marcate de mai multe semnale îngrijorătoare care vin din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, urmare a unor explozii care au avut loc în diferite localități din regiune.

În context, Rusia a fost acuzată că organizează atacuri sub steag fals în regiunea transnistreană pentru a crea condiții pentru noi acțiuni pe acest front, dar și pentru a destabiliza R. Moldova.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, spune că, pentru moment, nu există un pericol de implicare militară a regiunii transnistrene în războiul din Ucraina, în ciuda incidentelor violente din 25-27 aprilie în stânga Nistrului.