Kremlinul a recunoscut deja că Rusia a pierdut războiul declanșat împotriva Ucrainei, pe care îl numesc „operațiune specială”. Acum ocupanții ruși decid cum să-i aducă pe ruși la realizarea acestui fapt și cum să numească eșecul „a doua armată a lumii”. Declarații în acest sens au fost făcute de Aleksei Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu cu activistul rus pentru drepturile omului Mark Feygin, transmite Obozrevatel.

Potrivit lui Arestovici, este cel mai probabil ca cetățenii ruși să fie convinși că Rusia a decis să nu concureze cu NATO pentru a nu aduce omenirea la un război nuclear.

„În a doua zi după scufundarea crucișătorului Moscova, adică în cea de-a 51-a zi a invaziei ruse a Ucrainei, putem spune că Rusia a pierdut războiul. Întrebarea este acum cum ei să oficializeze înfrângerea lui Putin”, a spus Arestovici.

El a atras atenția asupra faptului că comandamentul rus a redus încă o dată atingerea obiectivelor operațiunii speciale din Ucraina, ceea ce face după fiecare eșec răsunător.

„Ce mai rămâne pentru Putin? Să livreze o lovitură nucleară tactică? După aceea, Occidentul va trebui să negocieze cu China pentru a-l elimina pe maniacul care ține ostatică întreaga lume. Prin urmare, aici există o fundătură. O altă opțiune este să piardă: la NATO, nu la ucraineni, pentru că aceasta este o rușine groaznică pentru Rusia. Pentru asta, Putin are nevoie de escaladare constantă și de ciocniri directe cu NATO, ca să poată spune poporului său: nu vrei un război cu NATO, nu?”, a explicat Arestovici. 

Astfel, după cum a explicat consilierul, Putin le va putea explica rușilor că a oprit orgia sângeroasă, amenințarea războiului nuclear, iar NATO și politicieni rezonabili au făcut presiuni asupra ucrainenilor și au oprit războiul.