„Ucraina şi Crimeea, Belarus şi Moldova, Totul este ţara mea”, așa începe cântecul „Made in URSS”, interpretat vineri pe stadionul din Moscova în fața lui Vladimir Putin și a zecilor de mii de ruși veniți la un concert, scrie Libertatea.

Melodia a fost interpretată de Oleg Gazmanov, un celebru cântăreț, compozitor și poet sovietic și rus, specializat în cântece patriotice. Potrivit descrierii de pe pagina sa de Wikipedia, Gazmanov este liderul formației Escadrila.

În iulie 2014, lui Gazmanov i s-a interzis intrarea în Letonia, pentru că ar fi contribuit „prin cuvinte și acțiuni la subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, după cum a informat Moscow Times.

Un an mai târziu, Ucraina l-a adăugat pe o listă de figuri care reprezintă o amenințare pentru securitatea lor națională.

Decorat în 2002 cu titlul de „Artist al Poporului” de Vladimir Putin, Oleg Gazmanov a lansat în 2005 albumul Sdelan v SSSR/Născut în URSS.

Melodia începe cu acesta versuri: „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova / Aceasta este țara mea / Sahalin și Kamceatka, munții Urali / Aceasta este țara mea / Teritoriul Krasnoiarsk, Siberia și regiunea Volga / Kazahstan și Caucaz, precum și țările baltice”.

Cântecul poate fi urmărit de la minutul 22:08