Dacă tensiunea între Rusia și SUA va continua, după lupta în Siria și Libia urmează Republica Moldova, a declarat Abdullah al II-lea, regele Regatului Hașemit al Iordaniei, într-un interviu pentru Washington Post.

--Regele Abdullah, întrebat de jurnalistul Washington Post ce așteptări are de la președintele rus, Vladimir Putin, în contextul rezolvării conflictului sirian, a declarat că continuarea tensiunii între Statele Unite și Rusia va muta conflictul în Moldova.

„Un dialog între SUA și Rusia va ajuta. În caz contrar, americanii și rușii vor lupta pentru interesele sale în Siria și Libia. Dacă confruntările între aceste două țări vor continua, următoarea problemă va fi în Moldova. Rușii vor continua să agite situația, dacă nu ajungem la un numitor comun,” a răspuns regele Iordaniei.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a discutat cu jurnalistul de la The Washington Post, Lally Weymouth despre necesitatea colaborării Statelor Unite cu președintele rus, Vladimir Putin, și, faptul că președintele Trump, probabil, ar trebui să facă unele cedări pentru a rezolva criza din Siria. De asemenea, el a vorbit despre rolul-cheie pe care el se așteaptă să-l joace în revigorarea discuțiilor de pace stagnate dintre Israel și Palestina. Interviul a avut loc chiar înainte de prima sa întâlnire oficială cu Donald Trump la Casa Albă.