Dezastrul sanitar și economic provocat de guvernarea Chicu-Dodon precum și comportamentul bădărănesc față de România și reprezentanții Uniunii Europene al actualului binom necesită o cât mai grabnică demitere a acestuia. Simplele declarații și atitudini anti-guvernamentale de mult nu mai sunt de folos. Poate doar ca material electoral.

Moțiunea de cenzură lansată de Platforma DA și Andrei Năstase este în final singurul act juridic concret de demantelare a actualei puteri, iar ezitările PAS condus de Maia Sandu sunt nu doar nejustificate ci și de neînțeles. Fiecare nou deces, fiecare nou caz Covid-19 apărut în rândurile cetățenilor, fiecare firmă pusă pe butuci de politica economică mimată a executivului condus de Ion Chicu este un argument pentru demiterea acestuia.

Temerile conform cărora demiterea guvernului Chicu ar provoca o destabilizare politică sunt nejustificate și reprezintă o simplă retorică vocalizată de Igor Dodon îngrijorat de pierderea pârghiilor și resurselor guvernamental-administrative în preajma alegerilor prezidențiale. Tocmai rămânerea la guvernare a actulului cabinet este generatoare de instabilitate, insecuritate sanitară și economică, fără a mai vorbi de izolarea externă în care guvernul Chicu și Igor Dodon au dus Republica Moldova.

Impactul destabilizării politice ce ar apărea prin demiterea guvernului actual este semnificativ mai redus ca rămânerea în funcție a actualei guvernări ce mărșăluiește spre oferirea unui nou mandat lui Igor Dodon, călcând pe cadavrele cetățenilor uciși de Covid-19 și pe economia sufocată a Republicii Moldova.

Nesiguranța instalării unui nou guvern invocată de liderii PAS seamănă mai mult cu drobul de sare de cât cu lipsa unor soluții. PAS și Maia Sandu trebuie să iasă din perioada de reflecție și să accepte, cât nu este prea târziu, că moțiunea de cenzură inițiată de Andrei Năstase și Platforma DA este singura soluție practică de debarcare a acestui guvern anti-național.

Orice întârziere în debarcarea guvenului Chicu este în defavoarea Republicii Moldova și a cetățenilor săi care suportă neputincioși efectele acțiunilor electorale ale toxicului binom. Momentul debarcării guvernului este ACUM pentru că mâine ar putea fi prea târziu!