După întâlnirea cu Ion Ceban, lui Vova îi veni cheful să bea ceva. Orice, numai să bea ceva. Și intră în Cafeneaua Nouă, din Piața Zorile, se așeză la o masă liberă de pe terasă, ascunsă sub o umbrelă roșie și comandă o sticlă de votcă și două pahare.

Ceru două pahare, deși era singur. Dar ceru două pahare în eventualitatea că ar fi putut apărea intempestiv vreun amic de-al său, căruia i s-ar fi făcut poftă să bea ceva, și atunci l-ar fi servit chiar el cu votcă.

Lui Vova nu-i plăcea să bea direct din sticlă și-și turnă rachiul în pahar.

Lingea paharul, se uita cum țârâila uda oamenii pe stradă și se bucura că stă la dos. Se gândea la Ion Ceban. Pe el voia să-l voteze la alegerile de pe 20 octombrie. Îi plăcea de Ion Ceban că era un tip dur. Terminase deja sticla și nici un prieten de-al lui nu apăru pe stradă.

Mai comandă o sticlă, iar de data asta turnă votcă în ambele pahare, sperând să apară vreun amic de-al său, dar  nu apăru nici acum și el ajunse la fundul vasului și atunci bău și cel de-al doilea pahar cu votcă de pe masă.

Limba i se împleticea și nu putu să mai ceară o sticlă de votcă. Se prăbuși de pe scaun și un tânăr jurnalist de la Radio Moldova l-a lăsat în fața blocului.

Câine-câinește, Vova intră înăuntru și se târî de-a bușilea pe scări. Vomitând pe fiecare treaptă pe care se suia și vomitând inclusiv pe palierul său. O dâră de vomă se întindea de pe podestul de la parter și până pe odihna de la cinci. Probabil că vomitase și în vestibuldar nu pot să știu cum stau de fapt lucrurile, fiindcă nu l-am urmat la el, acasă.

Pe scări însă l-am văzut cum bora. Borâse după ce s-a întors de la întâlnirea aia cu Ion Ceban, când acesta îi adunase pe oameni în curtea blocului nostru, ca să-i convingă să-l voteze.

Problema e că au trecut câteva zile de când a borât, dar putoarea n-a dispărut și pe mine mă izbește în nări ori de câte ori cobor scările. Ori de câte ori cobor scările, și simt putoarea aia de vomă nu știu de ce automat îmi amintesc că vin alegerile și că Ion Ceban are șanse foarte mari să le câștige.