E 20 octombrie 2019. Seara. Ora 22:00. Toate ferestrele din sediul socialiștilor sunt larg deschise. Holul e înțesat de lume. Și oamenii continuă să vină. Cineva mereu împinge ușa și, de aia, ai senzația că e mereu deschisă. Oamenii nu mai încap în hol și Bătrâncea scoate ecranul în curte. Se umple și bătătura.

Printre cei care intră acum în ogradă sunt și câțiva actori faimoși. Se anunță rezultatele. Alegerile sunt câștigate de socialistul Ion Ceban. Lumea se îmbrățișează. Greceanâi și Bătrânea împart șampanie. Oamenii beau șampanie direct din sticlă. Dansează. Cântă Catiușa. Lansează focuri de artificii chiar din curte.

Câteva mașini frânează la poartă, iar din ele coboară Andrei Năstase, Maia Sandu și ambasadorul Rusiei și noul primar le pupă mâinile în aplauzele mulțimii.

Cu drapele roșii deasupra capului, oamenii se strâng în fața sediului socialiștilor, pentru că în curte sau în incinta acestuia nu mai ai unde arunca un ac.

Ion Ceban semnează primul decret, privind schimbarea denumirilor străzilor din Chișinău și iese în fața mulțimii și-l citește.

Începând de azi, strada București nu se va mai chema București, ci strada Moscovei, anunță Ion  Ceban și lumea îl ovaționează. Iar Strada 27 martie 1918 se va numi strada Revoluției din Octombrie.

Ion Ceban schimbă și denumirea bulevardului Ștefan cel Mare, el urmând să se numească de acum încolo bulevardul Rusia.

Iar Piața Marii Adunări Naționale, știți cum se va chema începând de azi, dragi tovarăși?, îi întreabă Ion Ceban pe oamenii strânși în jurul său ca o cămașă pe corp? Se va chema Piața 28 IIUNIE 1940.

Oamenii sunt fericiți și jubilează și pe nimeni dintre vecini nu-i deranjează asta, exceptându-i pe niște boschetari aciuați în clădirea părăsită de alături, care nu pot dormi din cauza gălăgiei socialiștilor.

Și neputând dormi ies și ei în curte și subtilizează o cutie cu drapele roșii și o alta cu pliante electorale. Acum au cu ce se înveli și au cu ce face focul. Și asta îi face și pe ei fericiți.