Dodon este probabil cel mai plimbăreț președinte al Moldovei. Și îi plac la nebunie vacanțele. Chiar dacă nu e atât de invitat cât și-ar dori el, se descurcă. Probabil are abonament la cursele spre Moscova, îl mai aduc și companii private străine – lucru interzis unui președinte, asta e, cine să-l pedepsească? A fost și în situații mult mai grave. Când s-a prins că poate trage foloase și de pe partea europeană, inclusiv turistic, limbajul lui s-a mai domolit. Deși nu cred că ideea i-a aparținut. A fost destul să-l asculte pe Kozak care lăuda Uniunea Europeană având clar în cap vechiul său plan de federalizare (transnistrizare) a Moldovei.

Lui Dodon nu-i place să se plimbe singur. Într-adevăr, ce moldovean ești dacă nu mergi în vacanțe mai mult sau mai puțin oficiale împreună cu cumătrii? De râsul curcilor a fost vizita la Moscova cu tot partidul înainte de alegeri. Apoi plimbările pe muntele Athos cu socialiști și karatiști, în uniforme stupide de pionieri, când președintele singur și-a postat fotografiile pe facebook când stătea cu fundul în sus.

Pe acolo era și preotul diaconul Valuță, cel care a torturat un câine legându-l de mașină, și karatistul-blogger Nicolae Pascaru, asta pe lângă socialiștii oficiali.

Acum, pe lângă ocupația de impresar, că patronează toate sărbătorile comuniste, de care și Putin a uitat, Dodon se pregătește de o vizită la New York.

S-a autoinvitat la Adunarea Generală ONU, lăudându-se că din 2005 n-a mai fost pe acolo nici un președinte moldovean:

„Am avut o întrevedere de lucru cu Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentanților Congresului SUA, care se află cu o vizită în Republica Moldova. (...) Totodată, i-am comunicat congressmanului despre intenția de a efectua o vizită la New York, în luna septembrie curent, unde, pentru prima dată după anul 2005, șeful statului moldovenesc va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. În cursul vizitei peste ocean se preconizează, de asemenea, organizarea unor întrevederi bilaterale, inclusiv cu reprezentanți ai administrației SUA”.

Deja pe 15 august pe Deschide.md a apărut un text în exclusivitate despre brigada pe care Dodon o cară la New York: soția, paznicii (deși paza e asigurată), consilieri, un cameraman, un fotograf: în total 11 persoane. Cu cei de la Ministerul de Externe ar fi vreo 15.

Toate pe banii statului. Câți bani? Cei de la MAEIE, deși Deschide.md a trimis o solicitare, n-au răspuns. O fi secret de stat.

Pe 20 august Dodon s-a lăudat că s-a întâlnit cu ambasadorul american din Moldova, cu care a aranjat în detalii excursia:

“Am avut o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. (...) În mod special, am examinat detalii privind vizita mea de lucru în SUA, preconizată pentru luna septembrie curent, unde Președintele Republicii Moldova va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. De asemenea, sînt planificate întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate”.

Dacă vreți să planificați o vacanță impresionantă, luați exemplu de la Dodon.

A, era să uit, el nu se plimbă pe banii lui, ci pe banii noștri.