În dimineața asta, cineva mi-a tras, din greșeală, un cot zdravăn în gură, dar până să mi se întâmple asta mergeam pe stradă și mă gândeam la două lucruri: la binomul Plahotniuc-Dodon și la câinele lui Valuță.

Încă nu încasasem acel cot în gură și mă gândeam la binom. Trecusem de intersecția de la Universitatea de Medicină, și mă gândeam că, anul trecut, toată lumea se alarma că Republica Moldova este captiva binomului Plahotniuc-Dodon și acum nimeni nu mai scoate o vorbă despre asta. Bine, bine, Plahotniuc a căzut, dar Dodon a rămas. De ce toți vorbesc în continuare doar despre Plahotniuc, și  nimeni despre Dodon? Că Plahotniuc e așa și așa, știm și noi, dar de ce nimeni nu se mai ia de Dodon? Sau, dintr-o dată, Dodon ca viteazul din poveste s-a dat de-a berbeleacul și a devenit bun?

La asta mă gândeam în timp ce treceam strada. Apoi gândul mi-a alunecat la sărmanul maidanez și m-am gândit că ideea lui Valuță de a-l lega de bara din spate a mașinii și de-al scoate în felul ăsta afară din oraș nu a fost doar una nefericită, ci și ucigașă. Mergeam pe stradă și îmi imaginam câte suferințe a îndurat câinele pe când era târât pe șosea de-o mașină care gonea cu o sută de kilometri la oră. Bușit, aruncat de la stânga la dreapta, izbit cu capul de asfalt, mă mir că a rămas în viață.

Apoi iar m-am gândit la binom, adică la ceea ce a mai rămas din binom, la Dodon, și mi-am amintit cum acesta era înfierat anul trecut tocmai de cei cu care acum a făcut coaliție și cum anul acesta nimeni nu-i spune o vorbă. După care gândul mi s-a întors la Valuță. E clar că omul intenționase să scape cartierul unde locuia de un maidanez, care atacase copii. Doar că modalitatea pe care a ales-o a fost una complet greșită, uitând că, până și cu maidanezii ar trebui să ne purtăm într-un mod uman.

Dodon și maidanezul lui Valuță- la asta m-am gândit în această dimineață, până să urc în troleul cinci. Unde am încasat un cot în gură de am văzut stele verzi și m-am trezit cu dinții în gură. După asta nu m-am mai gândit la Dodon și la maidanezul lui Valuță. Un cot în gură, din greșeală, mi i-a scos din cap pe Dodon și maidanezul lui Valuță.