Eu nu pot uita nici până azi ziua aia când un deputat socialist a rupt harta României în bucăți, în plenul parlamentului, și nu pot să înțeleg nici până acum de ce nu I s-a deschis dosar penal pentru asta. A, de aia că era deputat. Deputat socialist. Or, deputaților socialiști li se poate trece cu vederea totul. Pentru că sunt deputați socialiști. De aia, li se iartă totul.

Eu însă nu pot uita ziua aia când tovarășul Bătrâncea s-a ridicat în picioare cu harta României în mâini și a distrus-o. A sfâșiat-o, și a aruncat-o demonstrativ pe podea și, de parcă nu era de ajuns asta, a călcat-o în picioare. A călcat-o în picioare furios. A sărit cu picioarele pe ea de parcă ar fi fost un om. Și i-ar fi sărit cu picioarele în cap. Tropăia. Mai rupea o bucată din hartă și o azvârlea pe podea și o călca în picioare.

Socialista Zinaida Greceanâi se afla în stânga sa și îl privea cu admirație și entuziasm. Zinaida Greceanâi jubila. Triumfa. Radia. Atâta bucurie pe fața ei. Atâta bucurie în ochii ei în timp ce-și privea colegul de partid rupând harta României în bucăți și călcând-o în picioare.

Bătrâncea nu se mulțumea însă doar să rupă harta în câteva bucăți mari. El ținea s-o fărâmițeze, după care o călca în picioare.

Cineva îl filma. Un coleg de-al său de partid îl filma cu mobilul. Ce un coleg, doi colegi îl filmau. Ce doi colegi, trei. Se roteau cu mobilele în mână în jurul lui și îl filmau cum calcă harta României în picioare.

Apoi au urmat aplauzele: prima a început să-l aplaude Zinaida Greceanâi.

După care au început să-l îmbrățișeze și să-l felicite. Se apropie de el și Zinaida Greceanâi și-l strânse în brațe. Îl strânse în brațe și-l pupă pe obraz, zicându-i:

- Sunt tare mândru de tine, Volodea!!!

Eu nu pot uita ziua aia când tovarășul Bătrâncea a rupt harta României în bucăți și mă întreb oare cum poți să faci alianță cu un asemenea tip?