Constantin Popovici, consilierul președintelui Igor Dodon își terminase discursul și cobora de pe scenă în sală. O domnișoară care făcea fotografii se dădu într-o parte și Constantin Popescu se așeză pe scaunul său.

Dar cum se așeză, cum sări ca ars în picioare, urlând de mama focului.

- Ticăloșilor, de ăștia îmi sunteți? Lasă că o vă arăt eu vouă.

Doamna Constantinova care se apropia cu medalia Constantin Constantinov în mână de actrița Eufrosinia Capmari ca să i-o înmâneze încremeni la mijlocul drumului, neînțelegând ce se întâmplă în sală și cine urla în halul acela. Cuvintele îi înghețară în gură și se întrebă oare cel care răcnea, răcnea la ea? Și dacă da, oare ce anume din cuvântarea ei l-o fi deranjat.  Toți se întrebau asta, dar Constantin Popescu stătea cu spatele la scenă și zbiera la actorii din jurul său. Cineva cât timp lipsise i-a pus pe scaun câteva piuneze cu vârfurile ridicate în sus și acestea i-au străpuns pânza pantalonilor și i-au sfârtecat carnea. De aia, și urla consilierul lui Dodon. De durere.

Își rotea capul în toate părțile căutându-l pe vinovat. Sandu Grecu era pe scenă și pe el nu avea cum să-l suspecteze. Deci nu putea fi decât vreun actor din apropiere. Dar oare cine?  Lui Nicolae Darie i-a agățat chiar el pe piept ordinul republicii, deci nu putea fi Darie. Cum nu puteau fi nici actorii de la Satiricus, pe care, de asemenea, i-a medaliat nu demult.

Doamna Constantinova nu știa ce să facă mai departe: să înmâneze medalia Constantin Constantinov sau nu, deoarece consilierul lui Dodon nu se mai oprea din răcnit.

- Cine mi-a pus piuneze pe scaun? Cine?

Consilierul striga, actorii vociferau în jurul lui, și gala era gata-gata să se spargă. Sandu Grecu simți că ar trebui să întreprindă ceva și a coborât în sală, apropiindu-se cât de repede putu de consilierul Popescu, pe care l-a scos în hol.

În sală se lăsă tăcere, încât nu se auzea nici musca. În sfârșit, consilierul Popescus-a întors în sală și lumea a răsuflat ușurată. Sandu Grecu a urcat pe scenă și gala s-a reluat. Doamna Constantinova i-a înmânat medalia Constantin Constantinov doamnei Eufrosinia Capmari și sala a izbucnit într-un ropot de aplauze. Apoi a urcat pe scenă poetul Emilian Galaicu-Păun care i-a întins medalia Valeriu Cupcea actriței Ludmila Gheorghiță.

I-a succedat un deputat de la platforma DA, care a anunțat că premiul pentru cea mai bună regie i-a fost decernat doamnei Alexa Visarion, care e , de fapt, un domn, dar nici doamna și nici domnul Alexa Visarion nu s-au suit pe scenă să-și ridice premiul, pentru că nu erau în sală și în locul domnului Alexa Visarion premiul l-a primit doamna Angela Ciobanu.

Cei mai mulți din sală n-au râs, căci nu e bine să râzi de cei pe care i-ai votat.  Apoi iar s-a suit pe scenă consilierul Constantin Popescu ca să mai dea un premiu, iar când cobora scările, un actor de la Satiricus avu fericita inspirație de-a examina șezutul scaunului său și depistă o nouă mână de piuneze cu vârfurile ridicate în sus. Noroc că tovarășul Popescu mai era încă departe și actorul reuși să le strângă pe toate și, în felul ăsta, reuși să evite un nou tărăboi.

Totuși, după terminarea galei oamenii se întrebau nedumeriți: oare cine să-i fi pus consilierului lui Dodon piuneze pe scaun? Și mulți au presupus că numai cineva care ar fi vrut să bage zâzanie între UNITEM și preșidenție ca să le șubrezească prietenia care se înfiripa între ei. Sau, poate, cine știe, chestia asta s-o fi făcut vreun actor nemulțumit că n-a luat niciun premiu. Cine știe, nu este exclus. Mai știi.

Notă: Acest text este o ficțiune și trebuie tratat ca atare.