Pe când cei din blocul ACUM s-au adunat pentru a discuta dacă merg sau nu să se întâlnească cu socialiștii, Nicușor a leșinat în mijlocul casei, unde l-au și găsit copiii, când s-au întors din parc. Lenuța l-a stropit cu apă și tatăl și-a deschis ochii, s-a sculat de jos, și s-a întins pe divan, unde a stat toată seara.

De când Nicușor s-a îmbolnăvit, Irina a început să flirteze cu patronul ei de la magazin, un tip înalt, care demult îi făcea curte și ea mereu îi arăta ușa, dar și-a schimbat atitudinea când soțul ei a căzut la pat. Nicușor se umflase brusc și nu mai ieșea din casă. Patronul ei de la magazin i-a propus să-l însoțească la Roma și ea a primit. Au zburat cu avionul a doua zi dimineață.

Copiii au rămas cu Nicușor, care nu putea coborî din pat. Fetița cea mai mare, Lenuța, avea zece ani,  Radu cinci ani și Ionel trei. Lenuța avea grijă de toți, inclusiv de tatăl ei. Ea le făcea tuturor de mâncare și-i forța pe frățiorii ei mai mici să se așeze la masă. Îl hrănea și pe tata. Se așeza cu o farfurie pe marginea patului și-i dădea să mănânce.

Tatăl deschidea gura și ea îi băga printre dinți lingura cu borș.  În timpul acesta, Radu și Ionel alergau după o minge prin casă. De la mama lor nu le venise nicio veste. De când plecase, o dată nu i-a telefonat. Fetița îi schimba pamperșii lui tata, căruia, de câteva ori, ochii i s-au umplut de lacrimi.

Azi, Lenuța a început să tușească. Tușea de când s-a trezit. Tușea și strănuta. Răcise. Avea gripă. Căzu și ea la pat. De gripă s-au molipsit și frățiorii ei mai mici. Ambii pur și simplu prăbușindu-se din picioare.

De două zile toată lumea zăcea la pat. În cea de-a treia zi, tatăl făcu un efort uriaș și își coborî picioarele pe podeaua de beton. Făcu un pas și sudoarea îi acoperi fruntea. Mai făcu un pas și cămașa i se udă în spate.

Câine-câinește a ajuns la toaletă, după care s-a pornit spre bucătărie, în care a intrat abia peste vreun sfert de oră, cu toate că chicinetă era alături de baie. După ce a pus ceainicul la fiert, s-a așezat pe scaun ca să-și tragă sufletul. Când apa a fiert, le făcu tuturor câteun ceai. Apoi s-a dus să se culce.

A doua zi făcu un borș și îi hrăni pe toți, după care goli și el o farfurie.

Când peste o lună Irina reveni acasă, cei din blocul ACUM îi îndemnau pe deputații socialiști să li se alăture și să elibereze statul din mâinile lui Plahotniuc. Nicușor tăia lemne în curte, iar copiii se jucau pe șes.

NOTĂ AUTOR: Parantezele deschise de mine au un caracter de ficțiune și trebuie abordate ca atare