Mai degrabă liderul neformal al socialiștilor, decât președintele Moldovei, Igor Dodon, reușește incredibilul: nu face "nica", dar ajunge pe prima pagină doar cu tâmpenii, cu declarații stupide și poze la limita decenței.

Mai grav decât nimicul care-l înconjoară pe Dodon e răul pe care se pare că-l face Moldovei și cetățenilor moldoveni: mulți s-au trezit cu interdicții de-a intra pe teritoriul Rusiei, din cauză că l-au crezut, iar dacă se va adeveri că i-a mai ținut captivi câteva luni pe piloții moldoveni, capturați de talibanii afgani, ca să-i folosească în scop electoral - ar însemna și complicitate cu teroriștii, ceea ce nu s-a mai auzit din partea vreunui președinte european.

În cadrul unui interviu acordat postului tv socialist, Accent TV, Dodon a declarat că nu-l va mai primi pe Petro Poroșenko, președintele Ucrainei. Poftim? Păi Poroșenko nu vrea să-l vadă pe Dodon, atâta timp cât acesta nu declară că regiunea Crimeea e ocupată de Rusia (asta după ce pe socialist l-a mâncat undeva să declare Crimeea teritoriu rusesc). Apoi, Poroșenko nu vine în Moldova, așa că Dodon ar trebui să stea liniștit, nu să se ascundă prin beciuri de frica lui.

Alex Roitman, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, a declarat pentru deschide.md: "Într-adevăr, s-a discutat despre o astfel de vizită a domnului Poroșenko la Chișinău, doar că aceasta a fost mai demult amânată. Pe agenda bilaterală se menține acest subiect. Prin urmare vizita va avea loc într-o perioadă ulterioară. În ceea ce privește o eventuală întrevedere dintre președintele ucrainean și Igor Dodon, vă pot comunica că - pe canalele diplomatice - partea ucraineană nu a cerut o astfel de întâlnire”.

Desigur că putem râde foarte mult, dacă nu am râde și de noi în același timp. În schimb, Dodon l-a primit în casă pe cântărețul rus Grigori Leps, așteptându-l în șlapi, că în halat l-am văzut altă dată.

Probabil că președintelui socialist i-au cam sărit "papușii". Și de jucat cu focul s-a jucat, deși îi atenționa pe oponenții săi să nu facă așa ceva.

Devine foarte clar că Dodon va rămâne la președinție doar atâta timp cât va fi tolerat de guvernanți, gafele lui cu miros penal fiind mai dese decât ale ex-premierului Vlad Filat. Înecându-se, Dodon trage după el și PSRM-ul, ceea ce e singurul lucru bun pe care îl face pentru Moldova.