Încă n-au deschis bine gura socialiștii la dezbaterile electorale organizate de mai multe canale tv moldovenești, că deja pute în republică a scheme murdare de îmbogățire prin fraudă și a corupție.

Recunosc, nu mă uit la dezbateri, doar din când în când mai trag cu ochiul, dar când ajunge pe platou un socialist, imediat încep bâlbele lui legate de corupție. Ei au proprietăți și conturi pe care nu le pot justifica din salariu, sunt cu mâna largă când e vorba de partid – au donat mai mult decât au câștigat. Și totuși se numesc socialiști, ar trebui, cel puțin teoretic, să promoveze egalitatea economică și socială între oameni.

Socialiștii îi bat până și pe democrați, față de care se declară în opoziție, deși eu nu văd nici o opoziție, văd doar o imensă poftă nenaturală de îmbogățire prin minciună, prin orice mijloace.

În traducere, prin mijloace de la mama, tata, soție și socri – cum declara la PRO TV liderul lor neformal, Dodon, când, de asemenea, nu-și putea justifica proveniența averii.

Pentru că mi-e mult mai ușor să urmăresc presa scrisă, am făcut un simplu exercițiu, m-am uitat la rubrica Alegeri 2019 a portalului nostru, ca să văd textele despre corupție și socialiști. E o rubrică nouă, deci nu vorbim de fluxul banilor rusești din Bahamas sau de vila președintelui construită din mila socrilor. Mi s-a confirmat ceea ce bănuiam, socialiștii sunt campioni, e clar chiar dacă nu citești textele, ci doar te uiți la titluri:

Un candidat PSRM recunoaște minciuna din declarația de avere

PSRM se solidarizează cu condamnatul Platon. Cere guvernării să oprească vânzarea Moldinconbank

Socialiștii încalcă live Codul Electoral

Socialistul Ghenadie Mitriuc recunoaște că a jurat să fie devotat patriei şi poporului român

Candidatul PSRM la Ciocana, pus la punct de-o fostă colegă de partid: Promiteți, dar nu faceți nimic

Novac, făcut praf la dezbaterile ProTV. PSRM-istul a fugit de toate întrebările legate de averea sa

Eschivare cu iz penal în studioul ProTV. Un candidat PSRM refuză să vorbească despre dosarele penale

PSRM minte și se victimizează. Autocarul incendiat în Găgăuzia - reglări de conturi între 2 companii

Șeful diasporei moldovenești din Rusia: Dodon a venit cu avionul Gazprom pentru a aduce 20 mln $

Sunt doar o parte din linkurile din această campanie electorală legate de corupția și minciunile socialiste. Citind titlurile împreună, ai impresia că citești un poem banditesc. Până pe 24 februarie încă mai e mult timp, mulți candidați socialiști vor fi chemați în platouri: să fiți atenți la răspunsurile lor legate de avere. Poemul se va transforma ușor într-o epopee banditească. Și atunci întrebați-vă: e timpul lor? E logic?