Despre Vlad Bătrâncea, căruia i se spune și „micul dodon”, dintr-o parte, parcă nu poți spune nimic bun.

“De la salutul nazist la ruperea hărții României Mari în parlament” – ar fi un rezumat despre el. Dar așa stau lucrurile când îl privești pe Vova Bătrâncea dintr-o parte, cum am mai spus. Mai de aproape, ceea ce nu ne-am dorit niciodată, e Doamne ferește și apără.

Doar că pe cei din preajma lui Bătrâncea amintirile și nu doar amintirile îi răscolesc, astfel că ne-am trezit zilele trecute cu o întreagă bibliografie din postări pe blogul Râșkanovka-2019 dedicate socialistului. Deschide.md a prezentat două scrisori care ar fi fost trimise de tineri socialiști din Garda tânără, patronată de Vovka.

Din scrisori ar reieși nu doar că el ar fura de la gura gardiștilor, ci și modul în care este organizată munca voluntară în PSRM. Sunt prea multe detalii pentru a crede că totul a fost inventat de dușmani și de SIS, așa cum încearcă să sugereze Vovka.

Detaliile de pe Râșkanovka-2019 ne dau un tablou aproape complet nu doar al lui Bătrâncea, ci în general al PSRM-ui, partid corupt încă din fașă – ceea ce se înțelege din materialele postate. Gardiștii au o dilemă: Vovka Bătrâncea îi fură singur sau e implicat și   Dodon, ca să-i dea partea?

Recunosc că e prea mult material pe acest blog despre Bătrâncea, ar trebui să fii într-adevăr pasionat de el și de schemele socialiste ca să le citești cap-coadă. Dar sunt amănunte interesante, care sar în ochi. De exemplu comuniștii (garda mai puțin tânără) îi numesc pe socialiști “cei roz”, Dodon e „președintele roz”, iar Zinaida Greceanâi e „baba Zina”.

Începe să fie mult mai clar cum reușea Dodon să-și construiască vilă cu ajutor de la părinți și socri. Cred că și cei de la CNA ar trebui să vadă postările de pe blog, că nu cred că socialiștii își declară schemele de finanțare care reies din gura tinerilor gardiști.

Ce se subînțelege mai mult decât clar din aceste postări, e că nu doar Vovka Bătrâncea ar acționa murdar, ci că are o întreagă rețea de “druji”, unii deputați alții mai puțin. Iarăși, sunt prea multe amănunte ca să spui că e vorba de fantezie.

Iată pe scurt și despre „druji”:

Vasile Bolea – “agresiv și prost”;

Grigore Novac – „fost paznic într-un club de noapte democrat”, „căsătorit fictiv pentru a primi pământ în Stăuceni”, „lipsit de drepturile părintești din cauza neplății alimentelor”;

Vladimir Odnostalko – „capul schemelor cu pământurile din Stăuceni”, „spală bani prin Garda tânără”, „vinde locuri la întâlnirile din străinătate ale socialiștilor”;

Marina Radvan – „deputat scandalos, celebră pentru fotografiile indecente”. „S-a căsătorit fictiv cu Odnostalko pentru pământ”;

Nichita Țurcan – „îl ajută pe Odnostalko să spele banii prin tineret, la congresul tineretului din Soci a vândut jumătate din invitații altor delegații”, „stă în spatele site-urilor fake” etc.

Cam mult pentru o simplă fantezie, nu?

Întrebat ce crede despre aceste informații, Bătrâncea s-a eschivat, făcând publicitate portalului nostru. Îi mulțumim, dar nu e cazul, că nu candidăm la alegerile parlamentare.