Limitele prostiei sunt împinse în Moldova, nu există graniță care să nu fie forțată, nu există un punct pe care să scrie până aici.

Desigur că am râs cu toții de fiecare dată când Dodon își speria cetățenii cu bătaia, fiindcă așa se traduceau promisiunile lui de a-i aduce în Chișinău pe socialiștii nervoși care vor să-l apere cu orice preț, dar pe care el i-a oprit.

Deși foarte des suspendat, acesta fiindu-i punctul lui forte de când e președinte, fotoliul lui Dodon nu s-a clătinat, din simplul motiv că el nu deranjează pe nimeni. El se preface că e mare conducător, noi ne prefacem că nu ne interesează, PD-ul merge înainte, socialiștii sunt mulțumiți, Dodonul dă cu pumnul în masă, se încordează și mai bagă un proverb memorabil, noi hohotim.

Dar dacă tot a pus gard înalt la Președinție (ca să se apere de popor), cu Erdogan și cu Doamne ajută – cum îi place să spună, ieri și-a îndeplinit o parte din amenințare.

Adică a adus o gloată de 1500 de persoane, cu miros puternic de naftalină, în curtea Președinției. Evenimentul n-a fost anunțat, iar în rețelele de socializare, unde a postat pozele, Dodonul a vrut să creeze impresia că a fost o acțiune spontană. Atât de spontană, că cineva a trebuit totuși să numere exact 1500 de persoane, că poarta a fost deschisă la timp, ceea ce nu s-ar întâmpla de exemplu dacă mâine aș vrea să merg cu prietenii să bem un suc și să fumăm o țigară în spațiul îngrădit.

Din pozele pe care le-a postat cu “vată”, gegi militare camuflate, mai lipseau doar moliile, ca tabloul să fie complet. Un tablou cu denumirea Mișcarea Populară patriotică în susținerea Președintelui țării. Râdem noi, râdem, dar poate n-ar trebui să ne punem cu mintea lui Dodon, că e odihnită de atâta suspendare. 

Însă nu doar cu „vata” și naftalina ne sperie și ne face program artistic Dodon. Și în teritoriu, cum spun ei, se fac spectacole impresionante cu socialiștii. 

Consilierii din Vulcănești i-au cerut Zinaidei Greceanâi (oficial ea îl înlocuiește pe Dodon la PSRM) să-l scoată de pe listele socialiștilor pentru alegerile parlamentare pe Grigori Uzun, care de Bobotează ar fi altoit mai mulți locuitori adunați la lac.

Ei menționează că Uzun ar fi recidivist, că nu e prima oară când ar calici oamenii. Cred că Uzun nu va avea de suferit, pentru că mecla lui corespunde tabelului socialist. Poate că bătăile sunt un fel de probă pentru candidați. La ce adunătură a fost ieri la Președinție, Uzun pare o prospătură.

Iar că pumnilor nu le trebuie școală, vedem din altă știre: candidatul din Cimișlia al socialiștilor, Piotr Pușcari, a absolvit doar 11 clase, dar ca președinte al raionului Basarabeasca a încasat 1,5 milioane de lei din venituri salariale în 2017. În schimb, e donator serios la partid. Distracție plăcută în continuare, campania electorală continuă: fiecare cu ce poate.