După ce l-a adormit pe Erdogan la Chișinău, aberând despre relațiile fructuoase moldo-turce, prin care Moldova extrădează cetățenii turci și primește în schimb camioane de dispersare a protestatarilor și fonduri pentru „stroikă”, Dodon încearcă să-l adoarmă și pe Putin.

În primul rând prin vizitele sale extrem de dese la Moscova, de zici că e tânăr îndrăgostit care își vizitează iubita, apoi, dar nu în ultimul rând, prin minciunile sale răsuflate. La întâlnirile oficiale, ascultându-l pe Dodon, lui Putin nu-i rămâne altceva decât să dea din picioare, încercând să nu adoarmă.

La fel ar reacționa oricine, când i se bagă gogoși cu „prietenia multiseculară”, „relații frățești”, „interese comune”, „istorie comună”, „strânse legături economice”... Ai impresia că asiști la un film care s-a terminat, că e o continuare forțată după „Koneț filma”.

ppAflat la Moscova, la o întâlnire oficială cu Putin, fiind însoțit de Zina Karabina și de bașkana Irina Vlah, fără să clipească, Dodon a mințit de au înghețat apele, cică: „Rusia este primul investitor în R. Moldova”, iar la anumite produse „piața rusă reprezintă 80-90% din exportul total al Republicii Moldova”. Nu are rost să comentez, și copiii știu că merele moldovenești ajunse în Rusia sunt strivite cu buldozerele și că în ultimii ani exporturile către Uniunea Europeană a produselor moldovenești ajung la 70%.

Nu știu dacă lui Putin îi plac minciunile lui Dodon, dar sigur că îi prind bine, nu mai trebuie să investească în propagandă, avându-l la Chișinău pe socialist. Cum promisiunile nu costă nimic, i-ar fi promis acestuia 11 Kamaz-uri. Sper doar ca aceste Kamazuri să nu aibă și țevi și să vină de la Tiraspol.

Întors acasă, “unde e cel mai bine”, Dodon a rămas în minciunile pe care le-a turnat la Kremlin. Mai mult el ne șantajează cu visul său aiurit: că dacă rămâne actualul guvern (adică n-ar câștiga socialiștii), exporturile în Rusia s-ar întrerupe. Mai mult, Dodon repovestește ce i-ar fi zis Putin: „Igor Nicolaevici, eu vă înțeleg și vă susțin. În curând la voi acolo, în R.Moldova, sunt alegeri. După alegeri va fi alt Guvern, ne așezăm atunci și discutăm pe toate categoriile de produse”. Dar oare Putin știe ce vorbește cu Dodon?