Străzile Chișinăului sunt pline de oameni beți și de militari înarmați din cap până în picioare. Oameni beți cu drapele roșii deasupra capului bucurându-se că socialiștii au câștigat alegerile și că au majoritatea în parlament.

Cu toate că a trecut aproape o lună de când le-au câștigat, susținătorii socialiștilor încă mai petrec fericiți în oraș. Seară de seară, inundă străzile cu drapele roșii deasupra capului și cântă în gura mare cântece patriotice sovietice. Avansează în grupuri groase pe Ștefan cel Mare cu drapele deasupra capului și cântând cântece patriotice sovietice.  Filat e liber. I-au dat drumul din pușcărie și acesta trăiește în insulele Canare. 

A ieșit din pușcărie și Platon, și a fost numit guvernatorul Băncii Naționale. A revenit în Moldova și Usatâi, pe care Dodon l-a făcut Ministrul de Externe, iar Shor a fost făcut Ministru al Finanțelor. Ce bucurie pe capul susținătorilor lui Shor și ai lui Usatâi, aceștia au ieșit în centrul orașului și au petrecut până în zori.

A curs vin, bere și votcă până dimineață. S-au preparat și mici, iar pentru cei adunați în Piața Marii Adunări Naționale au cântat Filip Kirkorov și formația Liubă. S-a întors din Moscova și Karmalak, și a fost uns imediat în funcția de Ministru de Interne. În schimb, Plahotniuc a fost prins și băgat la pușcărie, fără a mai fi judecat. A fost găbuit spre seară, la aeroport, când voia să fugă cu avionul său personal și a fost încartiruit imediat în pușcăria din Soroca de maximă siguranță, unde în aceeași zi a fost vizitat de Grigorii Karmalac și Renato Usatâi. Candu însă a reușit să fugă și se ascunde în Cehia, unde a și cerut azil politic. 

O parte din membrii Partidului Democrat au trecut la socialiști, iar cei care nu au vrut, au fost arestați și înfundați după gratii. Chiar azi, Dodon a emis un decret prin care care a scos Partidul Democrat în afara legii, dar și Partidul Liberal, PUN-ul lui Anatol Șalaru sau Partidul Liberal al doamnei Pavlicenco. În opoziție a rămas doar Andrei Năstase.

S-a început vânătoarea de unioniști. Cortina de fier a căzut pe Prut și  nu mai poți călători în Uniunea Europeană decât cu vize. Cine a putut fugi, bine, cine nu, îndură consecințele. 

Au fost déjà arestați Dorin Chirtoacă, Mihai Ghimpu, Anatol Șalaru, Corina Fusu,  Maia Sandu și arestările continuă. Securitatea a întocmit liste cu cetățenii moldoveni cu simpatii românești și le-a transmis oamenilor lui Karmalak, care cu aceste liste în mâini sună la ușile bieților oameni.

Chiar și eu care scriu acest text, nu știu ce va fi mâine. Ce mâine? Chiar acum? Pentru că a început să urle și soneria de la ușa mea. Oare au venit și după mine sau e o greșeală la mijloc? Of, se pare că nu e nicio greșeală. 

Aju…!

NOTĂ AUTOR: Parantezele deschise de mine au un caracter de ficțiune și trebuie abordate ca atare