Din surse demne de încredere am aflat că la Omski nu a fost Dodon Igor Nicolaevici, președintele „nostru”, ci o sosie de-a sa.  Nu am știu nici eu până mai ieri că vajnicul „nostru” președinte are o sosie, dar câte alte lucuri încă nu le știu eu despre Igor Niciolaevici Dodon. Sosia sa e un tip din nordul Rusiei.  S-a născut într-un sat din regiunea Norilsk, într-o noapte când plesneau pietrele de frig. Numele civil al sosiei sale e Leonid Brovkin. Are 43 de ani și toată viața sa a fost vânător de reni. Cel care l-a descoperit a fost guvernatorul regiunii Norilsk, Valentin Valentinovici Morskoi, un mare prieten al lui Vladimir Vladimirovici Putin. Anume Valentin Valentinovici i-a și semnalat lui Vladimir Vladimirovici faptul că un vânător de reni din regiunea sa seamănă perfect cu președintele moldovean. Când a auzit asta, Vladimir Vladimirovici a dorit să-l vadă pe vânătorul de reni. În aceeași zi, acesta i-a fost trimis cu un avion special la Moscova. În dimineața în care a fost prins și a fost băgat în avion, Leonid încă nu reușise să-și bea cafeaua și era tare nervos din cauza asta. A făcut scandal pe drum. I-a înjurat pe soldații care-l însoțeau. A vrut să-I bată. Dar sabrerii erau mai mulți și l-au legat cu o curea de scaun, și nu l-au dezlegat decât atunci când avionul a aterizat la aeroport. Fiind cu mult mai deștept decât soldații săi, Vladimir Vladimirovici a dedus care ar putea fi cauza nervozității vânătorului de reni și i-a făcut chiar el personal, cu mâna sa, o cafea . O, când aroma a început să-I alinte nările, lui Leonid i-a revenit calmul și buna dispoziție. Leonid își bea cafeaua, fără de care nu poate să iasă la vânat reni, iar Vladimir Vladimirovici îl privea zâmbind, fiindcă și lui i se părea că seamănă leit cu președintele moldovean. În aceeași clipă a și trimis avionul după Igor Nicolaevici, iar într-o jumătate de oră acesta pășea déjà pe coridoarele Cremlinului.

Când a deschis ușa și l-a văzut pe Leonid, Igor Nicolaevici a crezut că s-a văzut în oglindă și foarte mult timp a presupus că Leonid era imaginea sa speculară.  Și doar atunci când Vladimir Vladimirovici l-a invitat pe Leonid să se așeze lângă el și-a dat seama că la mijloc e altceva. Putin îi privea pe cei doi și se minuna cât de mult seamănă. A trimis un consilier să-i aducă de la magazin un costum de haine exact ca al lui Igor Nicolaevici și când vânătorul de reni și-a schimbat veșmintele nu i-a mai putut deosebi.

Brusc, lui Vladimirovici i-a venit o idée  să-l înlocuiască pe Igor Nicolaevici cu Leonid, dar exista un mic obstacol, vânătorul de reni nu știa moldovenește.

Vladimirovici i-a angajat cei mai buni profesori și în trei luni vânătorul de reni vorbea moldovenește mai bine decât Igor Nicolaevici și atunci a putut să facă rocada multvisată . Pe Igor Nicolaevici l-a trimis cu un avion într-un sat din regiunea Norilsk să vâneze reni, iar pe Leonid, la Chișinău, să conducă Moldova.

Leonid s-a adaptat foarte repede. Mai greu i-a fost însă lui Igor Nicolaevici. Acesta nu a prea reușit nici până azi să prindă gustul vânătorii de reni și  tare mai suferă în tundră.

Să sufere dacă nu vrea să se adapteze.

Cel care conduce acum Moldova, Leonid Brovkin, și se dă drept Igor Nicolaevici Dodon, își începe fiecare zi bându-și cafeaua. Pe urmă, își pune pistolul în geantă și iese în oraș și nimeni, dar absolut nimeni nu știe, că el nu e Igor Nicolaevici Dodon, ci un biet vânător de reni din regiunea Norilsk. Of, nici măcar soția lui Igor Nicolaevici nu știe asta.