Iura și Leonea de la FSB au străbătut holul hotelului Pobeda și au intrat în restaurantul de la parter, unde, în afara fotbaliștilor croați, nu mai era nimeni. Fotbaliștii croați mâncau. Iura și Leonea au traversat sala și au trecut în spatele tejghelei, unde și-au îmbrăcat șorțurile de chelner.

Au ieșit în fața barului și și-au aruncat ochii spre fotbaliști. Îl căutau pe Domagoj Vida. Nu-l vedeau nicăieri și au intrat în panică. Oare să fi plecat undeva și ei să nu fi observat asta? Dar oare cum ar fi putut fi posibil? Și ce-o să le facă Ivan Ivanovici când va afla? Ușa de la baie s-a întredeschis și apoi s-a deschis și ei au răsuflat ușurați. De acolo a ieșit Domagoj Vida. 

Fundașul a tăiat-o direct spre prima masă, la care mai stăteau Luca Modric și Mario Mandzucovic. De cum s-a așezat, Leonea s-a pornit val-vârtej spre masa lor, cu o tavă în mâini. 

-Mai doriți ceva? i-a întrebat cu o voce mieroasă. 

-Nu mai vrem nimic, i-a răspuns Luca Modric, fără să-l privească și Leonea s-a întors cu coada între picioare după tejghea, unde-l aștepta nerăbdător Iura.

-Vrea ceva?

-Nimic.

-Ce păcat.

-Mare păcat.

-Dar încă nu e totul pierdut. Să mai așteptăm.

Cei doi agenți ruși camuflați în chelneri s-au pus pe așteptat, sperând că Domagoj Vida o să vrea o cafea sau un suc sau cine știe ce altceva, și atunci vor putea și ei să-și ducă misiunea la bun sfârșit, dar fundașul croat nu dădea niciun semn că ar mai vrea să mai consume ceva. Stătea și spunea bancuri și râdea.

Leonea i-a spus lui Iura:

- Să nu ne pierdem speranța.

Iura îl privea pe Domagoj Vida și din cap nu-I ieșea filmulețul ăla postat pe yutube, unde acesta a ridicat o sticlă de bere în aer și a strigat: Glorie Ucrainei. Așa ceva era inadmisibil. Așa ceva serviciile secrete ruse nu i-o puteau ierta. Domagoj Vida trebuia să fie pedepsit pentru asta și, de aia, cei doi prieteni îl urmăreau peste tot, sperând să-l prindă singuri undeva pe stradă sau în curte, sau să le ceară ceva de băut.

Timpul trecea în favoarea fundașului croat, care l-a refuzat și pe Iura, când acesta s-a apropiat și i-a propus să-i aducă ceva din partea casei. Domagoj Vida nu voia să bea nimic, dându-le toate planurile peste cap.

Deodată, fotbaliștii croați s-au sculat de la mese și cât ai bate dintr-un picior au dispărut din sală, iar împreună cu ei s-a făcut nevăzut și Domagoj Vida. Cei doi agenți și-au dat jos de pe ei șorțurile de chleneri și au alergat iute afară, și s-au repezit la cele două taxiuri staționate în fața hotelului POBEDA și au început să fileze autobuzul croaților, care rula spre Lujniki, unde urma să se joace finala. 

Apoi l-au mai urmărit pe Domagoj Vida și în drum spre aeroport, dar și pe aeroport, pândindu-l când se va duce la bar sau la toaletă, sau când va rămâne singur, pentru a-și putea duce misiunea la bun sfârșit, dar fundașul croat nu a rămas singur nici pentru o singură secundă măcar și nu s-a dus la bar sau la toaletă, spre marea dezamăgire a lui Leonea și a lui Iura. Cărora, ca să le facă sângele și mai rău, de parcă știa că e urmărit, Domagoj Vida s-a oprit pe ultima treaptă a scării, chiar înainte să deschidă ușa avionului, s-a întors cu fața spre Moscova și a strigat:

-Glorie Ucrainei!

Leonea și Iura și-au băgat degetele în urechi și s-au dus să se îmbete la bar, turbând de furie că nu și-au putut îndeplini misiunea. 

NOTĂ AUTOR: Parantezele deschise de mine au un caracter de ficțiune și trebuie abordate ca atare