Domiciliile a doi bărbaţi de 29 şi 49 de ani au fost percheţionate azi dimineaţă de trimişii Inspectoratului de Poliţie şi ai Procuraturii sectorului Ciocana din capitală, cu suportul Brigăzii cu destinaţie specială „Fulger”.

Conform informaţiilor acumulate de către forţele de ordine, cei în cauză gestionau activităţile a trei cazinouri din Chşinău şi Bălţi, cu grave încălcări de legislaţie: evaziune fiscală şi escrocherii în proporţii deosebit de mari.

Au fost efectuate nouă percheziţii: la domiciliile celor în cauză, în automobilele de lux personale şi în cazinourile pe care le gestionau. Ca urmare, au depistate diverse ciorne de evidenţă contabilă, tehnică de calcul, cu evidenţa dublă a contabilităţii, cash dobândit ilegal din activitatea cazinourilor, probe incriminatorii. Au fost ridicate, de asemenea, aparate de joc, prezumptiv neexpertizate conform legii, ceea ce ar fi permis modificarea ilegală a setărilor. Totodată, la domiciliul unuia dintre făptaşi a fost găsit un pistol fără acte de provenienţă.

Deocamdată bănuitul de 29 ani a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, iar în privinţa celui de 49 de ani urmează să se pronunţe Procuratura sectorul Ciocana, la finalizarea acţiunilor de urmărire penală.

Cei doi vor fi cercetaţi penal pentru evaziune fiscală şi escrocherii în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 15 ani.