De când i s-a rotunjit burta, toate nenorocirile au dat peste Vera. În primul rând, la liceu, fetele au început s-o arate cu degetul și să-i râdă în nas.

Cum o vedeau că intră în clasă, cum strângeau cercul în jurul ei și o întrebau dacă nu e cumva borțoasă.

-Nu, doar m-am îngrășat un pic, mințea Vera, dar fetele nu o credeau și au răspândit vestea în tot liceul că ar fi gravidă. Iar proful de chimie într-o bună zi când nu era nimeni în clasă a întrebat-o același lucru și ea a negat violent că ar fi, mințindu-l și pe el că s-a îngrășat un pic, dar din ziua aia a încetat să mai treacă pe la școală și nu s-a dus să dea nici examenele de bac. 

Cel mai nasol e că a părăsit-o și băiatul care a lăsat-o grea și după care ea era topită. Acesta a încetat să mai treacă pe la ea, nu i-a mai răspuns la telefoane și la emailuri, de când a aflat că s-ar putea să devină tătic.

Noutatea asta l-a speriat atât de tare că a tras o dungă peste relația lor și nu a mai vrut deloc să mai audă de ea.

Vlad nu-și dorea să devină tată în clasa a XII-a, și a blocat-o și pe Fb, dar și pe odnoclasniki. După ce Vera i-a spus noutatea și el a ieșit de la ea, a preferat să coboare pe scări și în timp ce cobora treptele se întreba oare cum de a ajuns Vera cu burta la gură, când el a folosit mereu prezervative, sau prezervativele alea nu erau chiar așa de calitative și au dat drumul la spermă în timp ce făceau sex sau fata mai avea pe cineva?

Tata o să mă alunge de acasă dacă o să afle, și-a zis Vlad, și a hotărât să-i dea papucii Verei și să-și găsească pe altcineva decât să-I povestească toate astea genitorului său. 

Vera a suferit enorm când într-o bună zi l-a văzut de la fereastra apartamentului ei pe Vlad, la braț, cu Aliona. Cred că ar fi înnebunit de atâta suferință dacă nu ar fi sunat-o chiar atunci mama ei din Italia și nu i-ar spus că revine duminică acasă și Vera s-a apucat să facă ordine și curat, și pe când dădea cu aspiratorul s-a întrebat deodată dar ce o să zica mama ei când o să afle că a rămas însărcinată și s-a speriat că o să reacționeze foarte urât și nu o s-o mai ajute cu banii și s-a dus și a făcut avort.

Dimineață devreme a avortat și medicul i-a înmânat o pungă cu copilul ei mort, ca s-o arunce undeva, că ei, la clinică, nu țin avortoni. Vera a străbătut tot orașul și și-a lăsat copilul ucis într-un tomberon, din spatele unui teren de joacă pentru copii, nu l-a aruncat, dar l-a lăsat cu grijă și când s-a îndepărtat de tomberon avea ochii în lacrimi.

L-ar fi putut și îngropa, dar nu știa unde și nici hârleț nu avea.

În timp ce se îndepărta de tomberon, Vera era sigură că mama ei niciodată nu o să afle că a fost însărcinată. Iar bacul îl va da în august. Și mai spera că, acum, Vlad se va întoarce la ea.

NOTĂ AUTOR: Parantezele deschise de mine au un caracter de ficțiune și trebuie abordate ca atare