Oamenii au multe visuri, dar uneori își dau seama că ele nu se vor realiza niciodată pentru că pur și simplu sunt exagerate. De exemplu aproape toți pionierii sovetici visau să devină cosmonauți. Ei bine, ei n-au devenit cosmonauți, în schimb aproape toți se pot lăuda că au devenit tractoriști.

Dar în Moldova se pot înfăptui cele mai bizare și imposibile visuri. Cine și-ar fi putut imagina că poți merge la un eveniment oficial la Președinție în îmbrăcăminte sumară, de plajă și să-ți faci poză cu președintele? Poate că Rogozin și-ar fi putut închipui un chef cu Dodon în chiloți „kolhoznici”, dar probabil că n-ar fi apărut după poze. Deși s-a mai întâmplat la tăierea porcului cu președintele ca unele înregistrări să fie făcute publice. Cum a fost cu cântatul imnului Federației Ruse în beci.

Nu știu dacă visul unei fete dintr-o poză dela Președinție a fost să meargă în „șortiși”la Dodon, dar acest lucru s-a întâmplat. Poza a devenit de ieri virală și până și unii fani de-ai socialistului criticau fata pentru costumație. Trebuie să recunosc că mie mi-a plăcut fotografia. Bravo, dacă se poate! De ce nu? Doar suntem în Moldova, unde și fosta purtătoare de cuvânt a lui Ilan Șor, Natalia Cheptene, la emisiunea O seară perfectă, nu se sinchisea să-l facă pe Dodon domn sau tovarăș, ci îi spunea direct: Igor. 

Nu e chiar atât de rău în Moldova. Să-i zici Igor președintelui, să pozezi în pantaloni scurți și în colanțila Președinție, de ce nu? Păi și dacă mitropolitul Vladimir apare în bermude pe plajă? Șlapii, colanții și pantalonii scurți or fi ținuta noastră națională.

Poza cu pricina a apărut după ce Dodon i-a conferit lui Filip Kirkorov, cântărețul rus acuzat de plagiat, titlul onorific de Artist al Poporului. Titlul i-a fost dat așa, în treacăt, de fapt Kirkorov a mers la cules căpșuni în Sadova, eveniment patronat de Dodon.

Ironia sorții e că tot mai mulți moldoveni sunt la cules căpșuni, dar nu acasă, ci prin Spania și Portugalia. Plecați de viață bună, sub patronajul preşedintelui.

Între timp noi ne putem gândi ce năzbâtii s-ar mai putea întâmplala Președinție. Hai, fiți mai curajoși, lăsați-vă imaginația să zburde! În Moldova totul e posibil.