De când a aflat rezultatele alegerilor din Chișinău, pe Ion l-a cuprins deznădejdea. Adică de duminică seara. De atunci nu a mai ieșit nicăieri din casă, a stins televizorul și nu l-a mai aprins de neam.

Nu s-a dus nici măcar la servici și nici nu știe când se va duce. Iulia, nevastă-sa, se teme ca șeful lui să nu-l dea afară de la lucru, dar Ion nu se teme de nimic. Tot ce a fost mai rău deja s-a întâmplat, i-a spus el. Mai rău decât rezultatele alegerilor din Chișinău, ce ar putea să mai fie?

De două zile, Ion nu a mai mâncat nimic.

 De două zile, nu s-a mai dat jos din pat decât ca să meargă la toaletă. Vine de la toaletă și se bagă înapoi în pat.

De două zile, stă în pat și se uită în tavan și fumează. Iulia vine și-i golește scrumiera și-l aprovizionează cu țigări și se văicără tuturor la telefon că bărbatu-său s-a îmbolnăvit.

A venit Irina, cea mai bună prietenă a sa, ca să-l scoată din starea asta, dar Ion a refuzat să-și deschidă sufletul în fața ei. Ba mai mult decât atât, le-a îmbrâncit în hol și a încuiat ușa după ele.

Nici măcar Iulia nu credea că pe Ion o să-l afecteze atât de tare aceste alegeri încât să-i dea toată viața peste cap. Irina se teme ca Ion să nu se îmbolnăvească  și mai tare de la atâta fumat și cafea, și crede că ar trebui să întreprindă urgent ceva.

Ion e unionist, la fel ca și Iulia și Irina, și duminică au fost împreună la vot, dar numai el a fost atât de dărâmat când a aflat câte voturi a adunat favoritul lor, iar de atunci nu-și poate reveni. Iulia și Irina s-au împăcat repede cu situația, pe când Ion, nu.

Ion stă în camera sa și fumează, și nu vrea să le deschidă ușa. 

Irina a plecat și Iulia, rămasă singură, a mers și a bătut în ușă, dar Ion nici ei nu a vrut să-i deschidă și a învăluit-o disperarea. Abia acum își dă seama ce dezastrul s-a întâmplat la Chișinău.

În aceste clipe în care bate în ușa încuiată ea nu vrea decât un singur lucru: să-și salveze soțul. Nimic altceva nu o mai interesează, decât să-și salveze soțul. Din camera lui se răspândește un fum înăbușitor de țigară.

NOTĂ AUTOR: Parantezele deschise de mine au un caracter de ficțiune și trebuie abordate ca atare