În dimineața asta, unul dintre tineri a vrut să se arunce de pe podul de lângă circ, făcând un mare circ, adunând lume de peste lume în jurul lui, toate televiziunile importante din oraș au venit să-l filmeze cum stătea agățat cu mâinile de balustradă (și voia să se arunce în mijlocul străzii, sub roțile mașinilor care rulau cu viteza gloanțelor pe sub pod) și cum striga: gata, gata, mă arunc.

Omul era disperat. Zicea că nu are serviciu, că l-a părăsit iubita, că toată lumea i-a întors spatele. Zicea că nu mai are pentru ce ieși în stradă. Zicea că viața i-a ajuns un calvar. Se plângea că nu mai are nicio motivație pentru a trăi, după ce Alina i-a dat papucii. 

Plângea, pe bune, chiar plângea, iar dedesubtul lui se căsca hăul străzii, curgeau mașinile, roțile lor l-ar fi putut strivi în orice clipă dacă ar fi căzut sub ele. Zicea: mă arunc, mă arunc în golul străzii, mă arunc, mă arunc, dar nu se arunca. Toți îl înduplecau să descalece balustrada și să revină pe trotuar și el nu voia. 

Nimeni nu-l putea convinge. Băiatul spunea, mă arunc, mă arunc în gol, dar nu se arunca. Familia lui nu putu să-l convingă. Nu l-au putut convinge nici vecinii și nici foștii săi colegi de clasă.  Sau trecătorii îmbulziți pe pod.

Tatăl său și-a amintit că fiul său avea simpatii politice pentru unul dintre candidații la funcția de primar al orașului Chișinău. Pentru candidatul X.

Numai candidatul X acum i-ar mai fi putut salva viața. S-a pornit să-l caute prin oraș în timp ce fiul său stătea agățat cu mâinile de balustrul orizontal și cu picioarele spânzurându-i în gol. L-a găsit și i-a spus cuprins de neliniște că numai el i-ar mai putea salva viața fiului său.

Candidatul X l-a urmat pe părintele nefericit și i s-a adresat de pe trotuar tânărului nefericit să renunțe la prostia pe care voia s-o facă.

Se pare că apariția în carne și oase a candidatului la primărie pe care voia și el să-l voteze l-a convins să descalce balustrada și să sară înapoi pe trotuar. Toți voiau să se fotografieze cu candidatul la funcția de primar care l-a salvat pe tânărul nefericit. Eu însă nu o să vă spun numele lui pentru a nu vă influența votul de duminică. Unde mai pui că asta a fost și dorința lui.

Dar, cu toate astea, vă rog, ca duminică să-l votați anume pe acest candidatl.