Mitropolia Moldovei de sub Patriarhia Moscovei seamănă tot mai mult cu o filială raională a socialiștilor. Nu e prima oară când mitropolia subordonată popilor ruși trece la slujirea unui partid.

De obicei are „onoarea” partidul cel mai fidel politicilor sovietice, prorusești. Astfel, după ce mitropolitul Vladimir i-a cântat în strună bătrânului Vovka (Voronin), acum i-a venit rândul și lui Igoraș (Dodon).

O mână spală pe alta și amândouă fața, zice un proverb. În cazul acesta putem spune că mitropolitul Vladimir îl spală pe Dodon și amândoi pupă steluța. Nu prea înțeleg de ce Mitropolia Moldovei de sub ruși vrea să fure stema Mitropoliei Basarabiei, pentru că demultișor preoțimea de sub Vladimir nu mai are treabă cu crucea, mai bine și-ar pune pe stemă capul lui Dodon sau, și mai direct, steluța comunistă.

Azi, cu ocazia tradiționalului-netradițional Marș al tăcerii, popimea subordonată politic are toată susținerea lui Dodon. Mai mult, socialistul îi trimite o mână de ajutor lui Vladimir, pe soția sa, Galina Dodon: „Am convocat o ședință de lucru cu privire la organizarea unui șir de activități cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, marcată pe 15 mai.

În urma discuțiilor am convenit asupra organizării sub egida Președintelui Republicii Moldova a Festivalului Familiei în următoarele localități ale Moldovei.

Astfel, pe data 12 mai Festivalul Familiei va avea loc la Comrat, pe 13 mai - la Bălți, și pe data de 15 mai la Chișinău. În contextul acestor evenimente, pe data de 21 mai, la invitația mea, la Chișinău va veni președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown.

La manifestații voi anunța mai multe inițiative legislative din partea Președintelui cu privire la susținerea familiilor.

Totodată, salut inițiativa Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldovei de a organiza, la 12 mai a.c., un Marș pentru susținerea familiei tradiționale și intenționez să particip la acest eveniment.

Invit toată lumea să se alăture acestor evenimente culturale care vor include un program distractiv atît pentru copii, cît și pentru maturi și are drept scop promovarea valorilor familiei tradiționale.

Amintesc că pe data de 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor la care vor participa circa 2000 de persoane din peste 50 de state. Totodată la invitația mea, și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului”.

Totul (sau steluța) e pe față. Mi-e milă de preoții mitropoliei Moldovei care în loc să slujească Domnului îi slujesc lui Dodon. Orice ar spune unii mai credibili și mai tăioși dintre ei – cum e părintele Borșevschi – Mitropolia Moldovei de sub Patriarhia Rusiei e tot mai departe de Dumnezeu și de cele sfinte. În schimb e foarte aproape de politică, de politica de partid. Astfel marșul de azi s-ar fi putut numi: marșul de solidaritate față de familia tradițională compusă dintre un politician și-un popă.