Dodon e consecvent în acțiunile sale de profanare și minimalizare a importanței simbolurilor de stat. După episoadele „halatul” și „stema fără cruce”, cu ocazia Zilei Drapelului și a Stemei de Stat, el se laudă că a trimis primarilor drapelul „istoric”, cel cu care se plimbă socialiştii şi stataliştii, făcut de curând de Comisia sa de heraldică „simbol naţional istoric”.

E foarte clar de ce Dodon a vrut să facă din drapelul roşu cu cap de bou simbol naţional: pe de o parte roşu e culoarea care îi reprezintă pe socialişti şi comunişti, pe de alta capul de bou care seamănă destul de tare cu cap de vacă, e pe toate gardurile din Chişinău ca stencil – reclamă pentru „nişcarea” Voievod, a prietenului său statalist pe care l-a cărat şi la Athos – Nicolae Pascaru.

Dacă pentru apucăturile sale de profanator anterior a trebuit să se justifice, acum Dodon şi-a făcut pârghii legale pentru a flutura cu roşul prin faţa ochilor, ca la taurii de la corida – că doar are comisie de heraldică pe lângă preşedinţie. Şi momentul şi l-a ales bine, chiar de Ziua Drapelului de Stat. Probabil socialistului nu-i cade bine când vede tricolorul, că prea seamănă cu tricolorul românesc, că e de fapt, tricolorul românesc. Şi aşa a hotărât să-l facă pe Ştefan cel Mare socialist, doar că a uitat să-l întrebe. De data aceasta Dodon nu se mai ascunde, din contra, se laudă: „27 aprilie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

Am venit cu inițiativa ca, începînd cu ziua de mîine, să transmitem fiecărei primarii din țară cîte un Drapel de Stat, dar și drapelul istoric al lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

Săptămâna precedentă, Comisia Națională de Heraldică de pe lîngă Președintele Republicii Moldova a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Republicii Moldova drapelului purtat de Ștefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485. Iar eu am înaintat în acest sens inițiativa legislativă pentru completarea Legii nr. 217/2010 privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova (Drapelul istoric).

Primele drapele vor fi propuse celor 300 de localități care au semnat declarații pentru menținerea statalității și independenței Republicii Moldova. Ulterior, drapelul istoric va fi repartizat în celelalte localități ale țării.”

Se ştie că drapelul cu vacă al lui Dodon nu e nici pe departe istoric şi al lui Ştefan cel Mare. Posibil să fi existat într-o formă, doar ca semn al vasalităţii faţă de Polonia. Dar asta nu-l interesează nici pe el, nici pe consilierul său – Corneliu Popovici. Aşa se întâmplă în cazurile în care “bâcismul” devine politică a preşedinţiei. Acum i-am putea întreba: e Ziua Drapelului sau vaca rage?