Sunt multe expresii care parcă îl caracterizează perfect pe președintele Dodon. Dar uneori parcă și vorbele noastre populare sunt depășite pentru acțiunile socialistului. De exemplu luarea unei poziții în cazul atacului occidentalilor asupra unor ținte de unde ar fi provenit gazele chimice eliberate în orașul sirian Duma.

Păi n-are. Dar el poate! De tăceai, filozof rămâneai – se zice de obicei în astfel de cazuri. Totuși această zicală nu mai e valabilă pentru Dodon, prea multe prostii a spus de-a lungul timpului. Și despre Crimeea, Ucraina, România, Uniunea Europeană. A zis, după care i-a părut rău și apoi a evitat să se repete. Dacă tăcea, tot Dodon rămânea.

ppDar Dodon poate uneori să se autodepășească! Pentru că există prostie și culmea prostiei. Astfel, de pe Sputnik Moldova, râpa propagandistică a Moscovei, Dodon și-a băgat coada acolo unde nu-i fierbe oala: „Republica Moldova condamnă folosirea armelor chimice și pledează pentru crearea unei misiuni internaționale care ar efectua o investigație independentă asupra presupusului atac chimic în orașul sirian Duma. Atacul cu rachete, întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța, până la efectuarea unei investigații detaliate, a fost unul ilegal".

Din câte se pare, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, atunci când i-a permis președintelui sirian să efectueze un atac chimic în Duma, a uitat să-l întrebe pe Dodon, care i-ar fi spus că nu se poate, pentru că poporul moldovenesc condamnă așa ceva! Pe de altă parte, președintele SUA, Trump, împreună cu forțele armate din Franța, Marea Britanie – nici ele nu s-au consultat cu Dodon, răspunzând cu alt atac.

Vedeți cât de simplu e? Păcat că nimeni nu-l ascultă pe Dodon, care se învârte pe Sputnik, ca un experiment local eșuat. Pacea mondială ar fi asigurată, dacă măcar cineva i-ar băga în seamă vorbele. Socialistul Dodon, ca un erou sau zeu, e singur împotriva tuturor. Doar el și poporul „moldovenesc”!